II Trobada de Jocs Tradicionals Catalans, el 25 i 26 de març a Reus

Coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 la capital del Baix Camp és escenari aquest cap de setmana de la II Trobada de Jocs Tradicionals Catalans, que portarà a la ciutat diferents activitats promogudes per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, el Ball de Diables de Reus i els Bitllers de Reus, amb la col·laboració de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i el Departament de Cultura.

La jornada de dissabte 25 començarà a les 10:30 h al centre d’art Cal Massó amb un col·loqui sobre el “Joc popular i tradicional i la seva relació amb d’altres manifestacions culturals”, en què participaran Amadeu Carbó (divulgador cultural i representant de l’Associació Joan Amades) i Salvador Palomar (etnòleg i dinamitzador cultural i representant de l’Associació Carrutxa). Tot seguit es presentarà la Federacio Catalana de Joc Tradicional.

Dissabte a la tarda a les places de les Peixateries Velles, Mercadal, Castell i la Farinera es realitzaran activitats d’exhibició de jocs tradicionals amb diferents entitats de diferents punts del territori català. Diumenge al matí es portarà a terme el campionat de Tirada Intercomarcal de Bitlles/Birles al parc del Santuari de Misericòrdia.

La regidora de Cultura Montserrat Caelles ha explicat que “aquest esdeveniment és una bona oportunitat per impulsar encara més el joc popular i tradicional, donar-li més visibilitat i contribuir a la seva difusió i per aquest motiu la Trobada ha estat inclosa a la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017”. El president de la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles Jordi Torrente ha agraït el suport de l’Ajuntament de Reus i del Departament de Cultura a aquest acte i ha donat a conèixer detalls de les activitats programades aquest cap de setmana. A la presentació de la Trobada de Jocs Tradicionals també hi ha participat el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona Jordi Agràs.

La programació completa d’aquesta II Trobada de Jocs Tradicionals és la següent:

DISSABTE 25 DE MARÇ

   • 10:30 h. Xerrada / Col·loqui. A Cal Massó (carrer Pròsper de Bofarull, 7). “Joc popular i tradicional i la seva relació amb d’altres manifestacions culturals”. Amb la participació d’Amadeu Carbó (associació Joan Amades, divulgador de cultura popular) i Salvador Palomar (associació Carrutxa, etnòleg i dinamitzador cultural). Modera l’acte Victor Baroja, President de la Federació Catalana de Joc Tradicional
   • 12:00 h. Pausa
   • 12:30 h. Presentació de la Federació Catalana de Joc Tradicional
   • 13:00 h. Recepció institucional
   • 13:30 h. Dinar
   • 16:00 h. Reunió de l’associació de Joc Lliure
   • 17:00 h. JOC A LES PLACES. Plaça de les Peixateries velles (joc del Bòlit/Bèlit), amb l’Associació Cultural i esportiva Anem de Bòlit i Associació Cultural del Joc de Bèlit de Sant Narcís. Plaça del Mercadal (Bitlles de 9/Bitlles de 6), amb les Bitlles Pallareses i Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles. Plaça del Castell (jocs de talua i infantils), amb l’Associació Cultural Lo Llaüt i Companyia de jocs l’Anònima. Plaça de la Farinera (Morra/Fona), amb Morràpita i Foners Catalans.
   • 20:00 h. Final de JOC A LES PLACES
   • 21:00 h. Sopar
   • 22:30 h. Concert/Ball folk amb Faktoria Folk

DIUMENGE 26 DE MARÇ
Al Parc del Santuari de Misericòrdia

  • 9:30 h. Campionat de la TIRADA INTERCOMARCAL DE BITLLES/BIRLES
  • 10:00 h. Demostració de jocs tradicionals catalans
  • 14:00 h. Dinar i clausura de la trobada
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.