Inaugurat l’Espai de Joc Obert al Centre Cívic Ponent

L’Espai de Joc Obert per a Famílies al Centre Cívic Ponent és el primer projecte dels 14 guanyadors que va escollir la ciutadania dins el procés de Pressupostos Participatius que ha vist la llum. Emmarcat dins la categoria de Projectes Petits, està valorat tècnicament amb un pressupost de 5000 euros, i ha estat inaugurat aquest dimecres a la tarda per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i per la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores.

Es tracta d’un espai interior acollidor i estimulant en el qual famílies amb infants petits poden jugar lliurement, descobrir, experimentar, aprendre, relacionar-se i divertir-se. L’Espai de Joc Obert per a Famílies vol facilitar l’accés dels infants a joguines diferents de les que de forma habitual tenen i alhora generar un espai de convivència i relació per infants i adults a través del joc i de les joguines.

 

Funcionament
L’Espai de Joc Obert és un espai pensat perquè els infants, fins a 5 anys i sempre acompanyats d’una persona adulta, puguin desenvolupar una activitat de joc amb materials que hi ha a l’abast.

No cal una inscripció prèvia perquè, precisament, el que es busca és que sigui un espai obert sense horaris i, per tant, adaptat a les necessitats de les famílies dins l’horari habitual del Centre Cívic, de dilluns a divendres de les 9:00 h fins a les 9:00 h del vespre.

Està limitat a 12 persones entre infants i adults per tal que sigui una activitat que pugui realitzar-se còmodament.

Pressupostos participatius
Durant els darrers mesos els serveis tècnics municipals i la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència han treballat en contacte directe amb les persones que van proposar projectes posteriorment escollits per la ciutadania i han anat concretant els detalls de l’execució d’aquests projectes.

 

En funció de la seva complexitat, estan en fases diferents: de concreció, redacció, licitació o execució. Abans de finalitzar l’any s’executaran els següents projectes:

 • Instal·lació de desfibril·ladors als diferents centres cívics
 • Pavimentació de la plaça del Bisbe Grau
 • Creació d’una zona infantil al barri Monestirs
 • Instal·lació d’un parc infantil al barri Montserrat
 • Tancament dels jardins al voltant de les places de la Festa Major i del Seguici Festiu
 • Millora en la senyalització dels camins del terme
 • Il·luminació dels passos de vianants a l’Avinguda dels Països Catalans
 • Reordenació de l’espai públic del CEIP La Vitxeta
 • Remodelació del parc d’Àngel Guimerà

Per la seva complexitat, durant el primer trimestre de 2019 s’executaran:

 • Reubicació dels transformador del Barri Immaculada
 • Elements adaptats per a nens i nenes amb mobilitat reduïda a diferents places i parcs de la ciutat
 • Arranjament de l’antic llit del barranc del barri Montserrant
 • Creació del parc per a famílies al parc del Roquís

L’Ajuntament de Reus a finals de l’any 2017 va portar a terme per primer cop els pressupostos participatius d’inversions sostenibles mitjançant un procés participatiu dividit en dues fases, una de presentació de projectes i una altra de votació per part de la ciutadania.

 

Com a resultat d’aquest procés van sorgir 14 projectes guanyadors, 4 dins de la categoria de projectes grans, que van de 50.001 euros a 150.000 euros, i 10 projectes petits, que no superen els 50.000 euros.

 

 

 

 

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.