Inscripcions obertes per a la jornada adreçada a professionals amb motiu de Memorimage 2017

Memorimage 2017

El festival Memorimage 2017 (que es realitza a Reus del 8 a l’11 de novembre) ha obert el període d’inscripcions per a la jornada professional que es porta a terme l’11 de novembre en sessió de matí i tarda al Centre de la Imatge Mas Iglesias, i que tindrà com a ponent convidada la productora audiovisual i documentalista canadenca Elizabeth Klinck.

Elizabeth Klinck (@eklinck) ha treballat com a productora, investigadora i especialista en la gestió de llicències d’ús en nombroses pel·lícules documentals nord-americanes i europees guanyadores de Premis Emmys i Oscars. Ha impartit classes a universitats i escoles professionals, semina-ris internacionals i festivals entre els quals es troben IDFA, Achidoc(Femis), Sheffield DocFest, Europe’s Documentary Campus i Hot Docs. Ha estat homenatjada amb el FOCAL International Lifetime Achievement AwardTambé ha treballat en projectes per cadenes com HBO, PBS, CBC, CTV o BBC entre moltes d’altres. Es tracta de la primera vegada que Klinck impartirà un taller sobre la recerca i gestió de drets de materials d’arxiu a l’estat espanyol.

Objectius del taller
Aprendre i aprofundir en el món de la recerca d’imatges i els drets d’ús d’imatges d’arxiu i música. Conèixer conceptes com el “fair use” o “orphan works”. Permetrà descobrir formes per reduir costos i limitar els riscos a l’hora d’incloure imatges, fotografies i música en els projectes.

A qui va dirigit?
El taller combina teoria i pràctica i va dirigit a documentalistes, arxivers, investigadors d’arxius, directors i productors i qualsevol persona que tracti amb imatges d’arxiu, fotografies i música.

Contingut
En aquest taller es treballaran els següents conceptes:

  • Les legislacions del copyright a diferents països
  • Com afrontar els nous mitjans i les noves tendències del moment
  • Localitzar la informació que busquem i identificar els propietaris dels drets
  • L’art de negociar per aconseguir reduir els costos al màxim i gestionar bé el pressupost
  • Trobar fons alternatius econòmicament assequibles
  • Identificar material en domini públic
  • Introducció a les llicències de música – definicions, costos, drets requerits
  • Consells sobre com obtenir llicències de música ajustades al nostre pressupost

El taller, que s’impartirà en llengua anglesa, es desenvoluparà dissabte 11 de novembre de 9:30 a 14:00 h i de 15:30 h a 18:00 h. El preu del curs és de 80 euros (inclou dinar) i cal formalitzar la inscripció a info@memorimage.reus.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.