La instal·lació de desfibril·ladors al pàrquing Llibertat i als Mercats de Reus

La instal·lació de desfibril·ladors al pàrquing Llibertat i als Mercats de Reus

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, d’acord amb el projecte «Reus ciutat cardioprotegida» de la Regidora de Salut de l’Ajuntament de Reus, ha instal·lat 4 unitats fixes de desfibril·ladors a l’accés Llovera del pàrquing Llibertat i a l’exterior dels Mercats de Reus (Mercat del Carrilet, Mercat Central i Mercat del Camp). Amb aquesta actuació, la ciutat ja compta amb una xarxa de 17 desfibril·ladors instal·lats en equipamen ts públics.

Aquesta setmana s’han instal·lat quatre desfibril·ladors fixos en instal·lacions de Reus Mobilitat i Serveis, en llocs de fàcil accés públic. S’ubiquen a l’exterior dels principals equipaments gestionats per l’empresa municipal, visibles i accessibles des de la via pública i a prop de parades concorregudes de diverses línies de bus de Reus Transport. Concretament, les quatre noves unitats es troben a:

  • Pàrquing Llibertat, a l’accés de vianants del carrer Llovera: el més utilitzat de l’aparcament i a tocar de l’estació de vehicles elèctrics, la parada de taxis i una parada de bus.
  • Mercat Central, a prop del moll de càrrega exterior, situat a l’avinguda del president Companys, a tocar del carrer de Sant Joan i la plaça de les Oques.
  • Mercat del Carrilet, a prop de l’accés de l’avinguda de Jaume I, a tocar de l’estació d’autobusos.
  • Mercat del Camp, sota la marquesina que uneix l’Agromercat, l’autoservei KOMKAL i la nau de majoristes de fruita i verdura.

Aquesta actuació té un cost de 32.000 euros per part de Reus Mobilitat i Serveis; un import que es reparteix en gairebé 9.000 euros de la instal·lació i la resta de l’import en les  tasques de manteniment, connexió i formació en els pròxims 10 anys.

Els desfibril·ladors fixos disposen de monitorització permanent i estan connectats amb el 112, el telèfon d’Emergències.

«Reus ciutat cardioprotegida»
Aquesta actuació s’emmarca en el projecte «Reus ciutat cardioprotegida», que impulsa la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus i que promou la implantació d’una xarxa de desfibril·ladors en punts clau de la ciutat.

A l’empara d’aquest projecte ja es van implantar els desfibril·ladors en els cotxes patrulla de la Guàrdia Urbana: des de 2015 el cos policial disposa de deu unitats de desfibril·ladors, vuit estan instal·lades en cotxes patrulla i dues més a la comissaria. Per fer-ne ús, prop de 150 agents de la Guàrdia Urbana s’han format i es reciclen cada dos anys a les instal·lacions de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, sota la coordinació de la Unitat de Cures Intensives d’aquest centre sanitari i del Servei d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM).

La xarxa municipal també compta amb tres unitats fixes més: una al vestíbul del Palau Municipal –a la plaça del Mercadal–, una altra al Pavelló Olímpic Municipal i la tercera al camp de futbol del Reddis –durant l’estiu aquesta unitat es trasllada a les pisicines municipals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.