‘Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig’ a Mont-roig del Camp

Dijous de 6 juny a les 19:00 hores, s’inaugura al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig del Camp “Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig”, una exposició que explora la relació entre Miró i Picasso a través dels paisatges de Mont-roig del Camp i Horta de Sant Joan.
Aquesta exposició és una producció de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac organitzada amb el suport de la Diputació de Tarragona l’any 2023, dintre dels actes per a la commemoració dels 50 anys de la mort de Picasso. L’adaptació d’aquesta mostra a l’Església Vella ha estat organitzada conjuntament per la Fundació Mas Miró i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

L’exposició
“Tota la meva obra va ser concebuda a Mont-roig”, va dir Joan Miró. “Tot el que sé ho he après a Horta”, va dir Picasso. A Horta de Sant Joan, Picasso va iniciar el cubisme l’any 1909. Deu anys més tard, a Mont-roig del Camp, Miró va pintar els seus quadres detallistes. Del Moral coneix des de fa molts anys aquests dos pobles separats només per 80 quilòmetres. És per això que el fotògraf ha solcat una vegada més aquests paisatges per trobar-hi la mirada d’aquests dos genis.
El fruit d’aquest treball es presenta en aquesta exposició, comissariada per Manuel Guerrero. Les imatges busquen les similituds dels paisatges que van impactar els dos grans genis del segle XX. Es tracta de 30 fotografies, poètica mirada sobre les estranyes similituds niuades als murs dels convents, en les roques esculpides per la natura i les ermites penjades de la mateixa manera, revelen subtilment el mateix imaginari d’aquests dos grans artistes.

El fotògraf
Fill de pares espanyols exiliats després de la Guerra Civil, Jean Marie del Moral treballa com a fotògraf des dels 14 anys. Després de la mort de Franco, va fotografiar Joan Miró per a un llargmetratge sobre intel·lectuals espanyols i això li va canviar la trajectòria com a fotògraf. Des de llavors ha fotografiat els tallers i els processos creatius de pintors i escultors d’arreu del món com Miquel Barceló, Roy Lichtenstein, Robert Motherwell, Antoni Tàpies, Antonio Saura, Julian Schnabel o Zao Wou-Ki.
L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 13h. i de 17 a 19h, diumenge de 10 a 13h i els dilluns el centre romandrà tancat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.