Jornada ‘COVID, trombosi i prevenció de malalties vasculars en l’entorn laboral’, el 14 de setembre

La Fundació Gresol convida als seus membres, simpatitzants i mitjans de comunicació a participar d’aquesta jornada de salut que busca promoure entre els empresaris la prevenció de les malalties vasculars en l’entorn laboral, especialment, en el marc de la pandèmia COVID, que tantes seqüeles ha deixat entre els qui l’han patit.

Malalties com la trombosi venosa profunda, l’embòlia de pulmó la insuficiència venosa crònica i els aneurismes de l’aorta, entre altres, són la primera causa de mortalitat en el món desenvolupat.

L’associació Activa’TT per la salut promou un servei mòbil de valoració de malalties vasculars, format per professionals del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que es desplaça a les empreses amb caràcter preventiu per a fer una diagnosi i valoració del risc trombòtic dels seus treballadors i familiars. Alhora, les empreses poden col·laborar i ajudar al finançament de la recerca en la lluita contra les malalties d’origen vascular.

L’Associació Activa’TT per la Salut és una associació sense ànim de lucre, constituïda el 2018 per professionals de l’àmbit de la Salut de l’Institut de Recerca Biomèdica i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L’objectiu d’Activa’TT és promoure activitats formatives i de recerca, divulgació i informació dirigits als pacients, als professionals de la salut i la societat en general i encoratja les empreses a “implementar programes d’hàbits saludables, a promoure i desenvolupar el coneixement de les malalties d’origen vascular i a dur a terme accions de detecció precoç de la malaltia dins de l’àmbit laboral com, per exemple, mitjançant el servei mòbil de valoració de malalties vasculars”.

Els ponents que participaran en aquesta jornada, per part d’Activa’TT són:

José Manuel Soria – Director de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca del Sant Pau.

És llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona i doctorat cum laude en Genètica Humana per la mateixa Universitat. En la seva dilatada carrera científica ha publicat més de 180 articles en revistes internacionals i lidera més de 25 projectes internacionals i nacionals.

José Román Escudero – Director del Servei Mancomunat dels Hospitals del Sant Pau i Dos de Maig; Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular.

És professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona, mèdic consultor de la Fundació Puigvert, responsable clínic del Laboratori d’Angiologia, Biologia Vascular i Inflamació, autor i coautor de 390 presentacions orals i 172 publicacions escrites.

La Fundació Gresol, conscient de la importància de la divulgació, promoció i discussió dels temes més rellevants que impacten i afecten el món empresarial, organitza aquesta jornada amb entrada lliure.

Data: 14 de setembre de 2021.

Hora: 9.30 a 11.00 h

Lloc: Sala Federica Montseny del Centre de Formació Permanent de la Fundació URV de Reus (Mas Miarnau).

Inscripcions prèvies i gratuïtes a gresol@gresol.org

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.