Jornada ‘Sexualitats lliures i diverses’, el 28 de novembre

El Punt Jove d’atenció a les sexualitats de l’Oficina Jove del Baix Camp, un servei compartit entre la regidoria de Joventut i la regidoria de Salut i Esports, ha programat una jornada tècnica per a professionals que treballen amb joves per tal de reflexionar sobre l’abordatge de les sexualitats i les relacions sexoafectives amb adolescents i joves. La Jornada es farà el proper dimar ts dia 28 de novembre, de les 9:00 h fins a les 14:00 h a l’Espai Boule (C/ Boule, 3) de Reus. 

El Punt Jove d’atenció a les sexualitats de l’Oficina Jove del Baix Camp és un servei d’atenció específica als adolescents i joves (entre 12 i 25 anys), l’objectiu fonamental del qual és el d’atendre i acompanyar els i les joves i el seumentorn, en el procés de creixement per afavorir la vivència d’una sexualitat positiva i responsable, basant-nos en els drets sexuals, amb perspectiva feminista, gratuït imconfidencial.

Aquesta jornada s’adreça, de manera especial, als i les professionals que treballen amb joves i té com a objectiu oferir als participants eines i recursos per desplegar una visió diversa i integradora de la sexualitat en la societat actual, adquirir nous coneixements sobre diversitat sexual i les necessitats específiques de cada col·lectiu de joves, conèixer l’impacte de les primeres experiències sexuals en l’adolescència i les possibles conseqüències psicològiques de viure una relació de parella tòxica i obtenir recursos per la bona comunicació amb els i les joves i identificar estratègies per a l’acompanyament i la derivació a altres professionals.

L’educació sexual ha de ser integral. Això significa que ha d’incloure temes clau sobre sexualitat i prevenció del VIH i les ITS, però no s’ha de centrar únicament en aquests aspectes. L’educació sexual va més enllà de la prevenció de resultats negatius per a la salut o l’embaràs no planificat i concep la sexualitat com un aspecte positiu de la vida i una dimensió molt més àmplia.

Aquestes jornades donaran eines per treballar les sexualitats en les diverses etapes de la vida, des d’una perspectiva feminista i tenint en compte l’àmplia interseccionalitat que travessen les persones.

Els ponents de la jornada són els següents:

– Elena Crespi, feminista, psicòloga, especialitzada en teràpia de parella, en teràpia sexual, psicologia perinatal Ha publicat diversos llibres i actualment és docent a la UVic, la UOC i la UB.

– Chaimaa Boukharsa, coordinadora de Afrocolectiva. Filòloga llicenciada en Estudis Àrabs i Islàmics amb tesis en Feminismes Islàmics per la Universitat de Granada, especialitzada amb un màster en diversitat cultural, un enfocament multidisciplinari i transfronterer, tallerista i activista.

– Sida Studi, associació sense ànim de lucre que treballa per contribuir a generar una transformació social i política que asseguri que totes les persones puguin gaudir de la seva sexualitat de manera plaent, saludable i lliure de violències masclistes.

El programa
El programa de la jornada és el següent:

9:00 h a 9:30 h Recepció de participants

9:30 h a 9:35 h Benvinguda

9:45 h a 11:15 h Elena Crespi. “Com i quan parlar de sexualitat a l’adolescent?”

11:15 h a 11:45 h Pausa cafè

11:45 h a 12:45 h Afrocolectivxs. “Quan les violències s’interseccionen”

12:45 h a 13:45 h Sida Studi. “Sexualitats WABI-SABI des d’una perspectiva anti-Discapacistista. Estratègies de resistència”

13:45 h a 14 h Preguntes i comiat

Per a inscriure’s a la jornada es pot clicar al següent enllaç: https://inscripcions.reus.cat/jornadasexualitatslliuresidiverses

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.