Jornada sobre la proteïna alternativa, el 29 de maig

La jornada tindrà lloc a les instal·lacions de firaReus Events, el proper 29 de maig, i estarà conduïda i moderada per Mario Sánchez, divulgador científic i tecnòleg alimentari. El programa inclou diverses ponències entorn a la proteïna alternativa: “El sector de la proteïna alternativa a Catalunya”, a càrrec de Giulia Diamante, líder d’equip d’anàlisi i detecció d’oportunitats sectorials d’ACCIÓ; “Convivència proteica: Pausa a la transició, espai per a la innovació.”, a càrrec de Nàdia Ortega, directora de la Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic EURECAT, i “Com em pot ajudar un clúster innovant amb proteïna alternativa”, a càrrec de Mariona Pratdesaba, directora de projectes d’INNOVACC- Clúster català de la carn i proteïna alternativa.

En el marc de la jornada també se celebrarà la taula rodona “Iniciatives i projectes en l’àmbit de la proteïna alternativa”, en la que participaran Jordi Calbet, CEO d’Iberinsect; Guillermo Mena, director de Recerca i Innovació de Fruselva; Mario Muñóz, CEO de Microalgae Lab; i Víctor Falguera, coordinador general del Hub de la  Bioeconomia de Catalunya.

Les empreses assistents també rebran assessorament, per part de Guiomar Ibáñez, consultora sènior de la Unitat d’Estratègia d’ACCIÓ, sobre línies d’ajuda per les companyies interessades en accedir a aquest sector en creixement.

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, “amb aquesta Jornada, el Hub Foodtech & Nutrition vol acostar i obrir les possibilitats que ofereix el sector de la proteïna alternativa a les empreses adherides. Es tracta d’un sector en expansió a nivell mundial degut als canvis en les tendències de consum i que ofereix importants oportunitats de negoci a curt i mig termini”. 

La proteïna alternativa

Per proteïna alternativa s’entén aquells aliments anàlegs vegetals de la carn, anàlegs vegetals de la llet, substituts del peix i el marisc, carn cultivada a base de cèl·lules i noves fonts de proteïna com els insectes, bolets, algues i microorganismes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.