Jornada ‘Soledat no desitjada’

La Jornada de sensibilització ‘Soledat no desitjada’ ha reunit a una setantena de persones al Centre Cívic del Carme de Reus. Els i les participants, entre els quals hi havia una gran diversitat generacional, han debatut sobre les causes de la soledat no desitjada i com abordar-la. La jornada, celebrada en el marc dels actes de la Setmana de les Persones Grans de Reus, ha acollit una taula rodona amb professionals en l’assistència i una dinàmica de grup interactiva. Entre les qüestions destacades que han centrat el debat hi ha la necessitat de crear espais ciutadans on crear vincles, compartir inquietuds i parlar obertament d’aquesta soledat fent que deixi de ser un tabú. Així mateix, s’ha posat l’accent en que cal abordar l’envelliment des d’una perspectiva àmplia, que uneixi atenció sanitària i social. Pep Abelló, impulsor de Seniorlab Reus, ha assegurat que “la soledat és un símptoma” i ha posat de relleu la necessitat de “crear una xarxa humana activa i entendre la longevitat com un actiu social”.
Per la seva banda el geriatra Francesc Riba Porquet, Director assistencial de l’Hospital de la Santa Creu de Tortosa i Vicepresident de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia, ha destacat que la soledat no desitjada requereix més que una perspectiva sanitària. Requereix una mirada transversal i el compromís de les institucions”.
L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als i les participants i ha remarcat el compromís del consistori amb iniciatives “que impliquen a la ciutadania”. “Des de l’Ajuntament no tenim aquesta competència de manera estricta però ens incumbeix i volem posar eines per avançar en aquesta qüestió”, ha afegit.
La sessió ha estat organitzada per la Regidoria de Relacions Ciutadanes i l’Associació Seniorlab Reus, amb la col·laboració del Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya i la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia. L’actuació del compositor, multiinstrumentista, Productor i Artista escènic, Joan Arnau Pàmies, ha posat el punt i final a la sessió.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.