Jornades d’Historiografia al Centre de Lectura

Present i futur de la Llengua Catalana al Centre de Lectura de Reus

La secció de Geografia i Història del Centre de Lectura de Reus organitza, amb la col·laboració del Campus Extens de la URV a Reus, les I Jornades d’Historiografia els dies 25, 26 i 29 d’abril. Al llarg de la història, la manera d’enfocar aquesta ciència ha evolucionat notablement. Des dels primers reconeguts historiadors clàssics fins als investigadors del segle XXI, s’han succeït els grans cronistes medievals, els historiadors romàntics, l’escola dels Annals i d’altres.

El que es pretén amb aquestes jornades és contemplar la història en perspectiva, conèixer d’on venim, quin tipus d’història es feia i on ens trobem ara i quines són les tendències actuals. El programa de les jornades és el següent:

Dilluns 25, a les 18.00:

Dr. Daniel Piñol Alabart, professor de Ciències i Tècniques Historiogràfiques (UB). Ponència: «Com pensem la història? Paradigmes historiogràfics des del positivisme fins als nostres dies».

Dr. Ginés Puente Pérez, professor d’Història Contemporània (UB). Ponència: «La història social i la construcció de la historiografia anarquista».

Dimarts 26, a les 18.00:

Dr. Guillem Puig Vallverdú, professor d’Història Contemporània (URV). Ponència: «Gir local i microhistòria. Enfocaments per analitzar la societat des del forat d’una agulla».

Dra. Montserrat Duch Plana, catedràtica d’Història Contemporània (URV). Ponència: «Ruptures en la historiografia: història de les dones i el gènere».

Divendres 29, a les 18.00:

Dra. Judit Vila Bonavila, professora d’Història Moderna (URV). Ponència: «L’economia en la Història. Recursos per treballar la història econòmica».

Dr. Joan Ferran Mercadé, professor de Geografia i Història (URV). Ponència: «Es pot fer Història sense Geografia?».

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.