La 24a Trobada de Puntaires de l’Hospitalet de l’Infant aplegarà diumenge més de 200 persones

La 24a Trobada de Puntaires de l’Hospitalet de l’Infant aplegarà diumenge més de 200 persones

 

Està organitzada pel Grup de Dones Blanca d’Anjou que en breu celebrarà el seu 25è aniversari amb una exposició i una xerrada

Més de 200 persones d’arreu de Catalunya i de l’Aragó prendran part aquest diumenge 17 de juny en la 24a Trobada de Puntaires de l’Hospitalet de l’Infant, segons preveu el Grup de Dones Blanca d’Anjou. Aquesta entitat local és la que organitza cada any la trobada, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a la Plaça Catalunya. En aquest escenari, de les 10 a les 13 hores, s’hi concentraran les persones participants, per mostrar com dominen la tècnica manual de teixir, coneguda com punta de coixí; i ensenyar els seus treballs al públic.

Celebració del 25è aniversari del Grup de Dones Blanca d’Anjou

El Grup de Dones Blanca d’Anjou farà enguany 25 anys. Per celebrar l’aniversari, aquesta entitat local està muntant una exposició fotogràfica, que servirà per fer un repàs de la tasca que ha dut a terme durant aquest temps: les sortides i les activitats que ha organitzat; els actes del municipi en què ha participat, les persones que han format part de les juntes directives, les sòcies, etc. Aquesta mostra, s’inaugurarà el proper 30 de juny, a les 19 h, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou. Tot seguit, el veí de l’Hospitalet de l’Infant Antoni Conejo, professor titular d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i sotsdirector de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona (IRCVM) impartirà una conferència titulada «Detalls de la vida de la Reina Blanca d’Anjou». La Blanca d’Anjou, que dóna nom a l’entitat, va ser la mare de l’infant Pere d’Aragó, fundador de l’hospital monumental que va donar peu a l’actual poble de l’Hospitalet de l’Infant.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.