La audició és la via principal d’accés al llenguatge i a la parla

Escolto, després aprenc.

Segons la OMS, 466 milions de persones arreu del món pateixen pèrdua auditiva discapacitant (superior a 30dB) les quals 34 milions són nens.

El 60% dels casos en infants es poden prevenir és per això que la detecció i intervenció precoç són fonamentals per a minimitzar les conseqüències tant en el desenvolupament com en el rendiment escolar.

Existeixen molts problemes d’audició, sense arribar a la sordesa
total, que es poden manifestar en l’edat escolar.

Les conseqüències de la pèrdua auditiva del nen/a variaran depenen del moment d’aparició, tipus i grau de la mateixa. Els nens i nenes que neixen amb pèrdues lleus i moderades o pèrdues adquirides normalment passen desapercebudes ja que permeten el desenvolupament del llenguatge de manera espontània tot i que poden tenir conseqüències negatives sobre el desenvolupament personal o l’aprenentatge així com al
processament cognitiu:

· Errors en la pronunciació
· Llenguatge immadur
· Dificultats de comprensió a l’aula o en
grup
· Problemes de conducta i/o d’atenció
· Baix rendiment acadèmic

Aquestes conseqüències poden reduir-se en gran mida si es detecta
a temps el problema auditiu.

L’abordatge per cada tipus de pèrdua variarà en funció de cada pacient, intervenir de forma multidisciplinària (otorrino, audioprotesista, logopeda, psicòleg, mestre) facilitarà l’accés al llenguatge oral i per tant al seu desenvolupament lingüístic i comunicatiu, als seus processos cognitius i en conseqüència a la seva posterior integració escolar, social i laboral.

Equip d’audiologia
Òptica Teixidó
info@opticateixido.com

Problemes auditius

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.