La Caminada Reus-Prades-Reus fa 25 anys

El proper diumenge dia 5 de juny de 2022 tindrà lloc la XXV Caminada de Reus-Prades-Reus, organitzada per l’Associació Excursionista Catalunya de Reus amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Esports i Reus Esports i Lleure. Per celebrar aquest 25é aniversari. la caminada sortirà i arribarà a la Plaça de l Mercadal de Reus.

Amb un recorregut de 54,800 km. i un desnivell acumulat de 2.950 m, aquest any es recupera de nou el trail per tots aquells participants que la vulguin fer corrents, i també com a novetat hi haurà “La Curta”, una variant de la caminada tradicional, que pujarà fins a la Mussara, amb 20 km menys de recorregut.

La sortida està programada a les 7 hores de la Plaça Mercadal. Està pensada per fer-la en un termini mitjà de 12,30 hores amb un ritme de marxador normal, tot i que cada any el primer participant, que ho fa corrent, acostuma a arribar abans de les 12 del migdia.

El darrer participant sol arribar a les 21 hores. Els darrers anys s’ha arribat a quasi 1000 participants la qual cosa fa que sigui tota una referència en les caminades del nostre voltant.

La participació està limitada a un mínim de 15 anys d’edat i sense límit per la màxima edat, havent-hi participants arribats a Reus que superen els 70 anys. Més d’un 85% dels participants que surten de Reus arriben a completar la prova, els que abandonen ho acostumen a fer a Prades on queden amb les amistats per dinar.

Tot el recorregut estarà degudament senyalitzat amb cintes grogues de la federació tot i que tots els participants rebran un mapa detallat a escala 1:25000 amb la descripció de l’itinerari, on s’identificaran tots els punts de pas, i punts d’avituallament, així com un telèfon de contacte en cas d’emergència.

Inscripcions

Les inscripcions, amb un preu que oscil.la entre 16 € ( socis de l’entitat federats) fins a un màxim de 34 € ( no socis no federats) ja estan obertes al web a www.aecreus.apuntat.cat , tot i que també es pot fer presencialment a les oficines de l’Associació (C/Orient nº 17, baixos) els dilluns i dijous de 19 a 21 hores.

L’organització recorda que  s’ha d’estar un mínim preparat físicament i per tant, és recomanable haver realitzat entrenaments previs per estar en bones condicions el dia de la caminada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.