La campanya de donació de sang de Salou suma gairebé un centenar de persones

La campanya de donació de sang de Salou suma gairebé un centenar de persones

La jornada, que va ser organitzada ahir dilluns pel Banc de Sang, amb la col·laboració de l’àrea de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Salou, va obtenir 50 litres de sang i uns 7 litres de plasma

La campanya de donació de sang de Salou, que va tenir lloc ahir dilluns durant tot el dia al vestíbul de l’entrada del Teatre Auditori, va sumar gairebé un centenar de persones inscrites, la qual cosa significa que es van extreure 50 litres de sang i uns 7 litres de plasma.

L’organització de l’acte va anar a càrrec del Banc de Sang, amb la col·laboració de l’àrea de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Salou.

L’alcalde Pere Granados, donant habitual de sang, valora positivament “la solidaritat de les persones que, amb un petit gest, però de gran generositat, pot arribar a salvar vides”.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha qualificat com de “molt bona, la predisposició que hi ha sempre a Salou, quan es tracta de donar sang, i això vol dir que la ciutadania té un esperit altruista”.

Finalment, la coordinadora de donació de sang del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, la doctora Núria Vilanova, ha explicat que “el Banc de Sang compta amb reserves per a 8 dies, i amb aquesta donació de Salou podem contribuir a augmentar-les, ja que fan molta falta per poder abastir la donació de tots els hospitals que en necessiten”.

Per Vilanova, “no podem abaixar mai la guàrdia, perquè, diàriament, calen un miler de donacions” .

Es dona la circumstància que, quan acaba l’estiu, les reserves del Banc de Sang sempre disminueixen i per això es fa imprescindible una aportació extra.

Cal destacar, també, que en aquesta darrera campanya hi ha hagut més persones interessades en donar que altres vegades, tot i la pandèmia.

Durant la campanya de donació d’ahir dilluns es van seguir els protocols de seguretat i protecció de les persones donants i també dels professionals, i es van adoptar les mesures bàsiques d’higiene com: rentar-se les mans, fer servir un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari; prendre el control de la temperatura corporal als donants, i l’ús de guants i mascareta.

Cal recordar que per ser donant en aquesta etapa de pandèmia cal reservar, sempre, cita prèvia, a través de: donarsang.gencat.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.