La creadora del personatge de Lola Vendetta serà a l’Hospitalet de l’Infant els dies 26 i 27 de novembre

Al voltant de la celebració, el proper 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, les regidories d’Igualtat i Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp i de l’entitat local Les Violetes, un programa d’activitats per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’erradicar tot tipus de violència masclista.

Aquest programa començarà el 19 de novembre i finalitzarà el 28 de novembre. Entre els actes que inclou, destaca la ponència «Lola Vendetta i el procés de deconstrucció i d’introducció al feminisme», a càrrec de Raquel Riba Rossy, la creadora d’aquest conegut personatge, caracteritzat per la seva catana i la seva peculiar lluita contra la misogínia i el masclisme. Aquesta xerrada està prevista per al divendres 26 de novembre, a les 19.30 h, a l’Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. Prèviament, a les 18 h, aquesta llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i en Il·lustració per l’Escola de la dona signarà i vendrà els seus llibres a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet.

L’endemà, el dissabte 27 de novembre, Raquel Riba també oferirà un taller d’il·lustració. Per participar en aquest taller, previst a les 11 h a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, caldrà fer inscripció prèvia a través de l’enllaç següent: https://forms.office.com/r/5CUW0i7W1c (la data límit per fer-ho és el 24 de novembre).

Altres propostes destacades

També s’ha programat un taller de violència obstètrica, a a càrrec de la fisioterapeuta Itxaso Galdos, especialista en sòl pèlvic i en la dona, que es podrà fer presencialment el dilluns 22 de novembre, a les 10.30 h, a la Sala Ferrer Malet o seguir en streaming. A la mateixa sala, tindrà lloc la xerrada “Quan la violència masclista mata: conseqüències per a fills, filles i familiars”, que impartirà Dolors Comas d’Argemir, catedràtica d’Antropologia Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el dimecres 24 de novembre a les 19 h.

A més d’aquests actes hi haurà dues sessions de conta contes (una el divendres 19 de novembre, a les 18 h, al Teatre Auditori de l’Hosptialet de l’Infant; i l’altra, el divendres 26 de novembre, a les 18.30 h, a l’Auditori de Vandellòs), una sessió de cinema (el dijous 25 de novembre, a les 19 h, al Teatre Auditori), i un espai de trobada entre dones per compartir i fer comunitat en el marc del qual es faran diversos tallers, al Refugi de Remullà. La inscripció a aquest “Espai d’autocura en clau de dona”, organitzat per l’associació Les Violetes, estarà oberta fins al 21 de novembre a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjfE0GiPhDY5k0EGYKV32NEXbzdU7B7IC5XiPnPQzsRLQBQg/viewform.

Per a més informació, es pot consultar el programa d’actes al web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.