La Creu Blanca i EMAC presenten el primer servei integral d’entrenament esportiu al Camp de Tarragona.

La Creu Blanca i EMAC han presentat un servei integral d’entrenament, RENDIESPORT, el primer servei integral esportiu al Camp de Tarragona.

La finalitat del pla RendiEsport és que l’esportista pugui assolir els seus reptes d’una manera segura i coordinada. Treballarem junts per treure el màxim rendiment de la seva capacitat esportiva, sota la supervisió i amb l’acompanyament de grans professionals en medicina esportiva del Camp de Tarragona. El grup de professionals es reuniran temporalment i estaran en continu contacte per avaluar i oferir un servei personalitzat segons el seu cas. Gràcies al pla RendiEsport l’esportista només s’haurà de preocupar en assistir a les visites acordades sense haver de moure papers ni informes entre els professionals.

Equip i seguiment amb l’esportista:

  • Doctora en Medicina Esportiva. Estudiarà la teva fisiologia per a poder millorar el teu rendiment esportiu. Es Realitzarà un test de camp, molt important per veure com estàs treballant en el teu entorn. També es farà un seguiment de la teva pràctica esportiva per prevenir lesions. En el cas de lesions es farà el tractament, seguiment i reincorporació a l’esport. Que inclou: Examen medicoesportiu, exploració física de l’aparell locomotor, proves clíniques, test de camp, realització d’un informe medicoesportiu individual i, si escau, la formalització del certificat medicoesportiu oficial d’aptitud.
  • Dra. en Nutrició i Metabolisme, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, educació alimentària i especialitzada en l’alimentació d’esportistes. Instauració i seguiment de l’alimentació de l’esportista, adequant a les necessitats nutricionals segons el tipus, quantitat i intensitat de l’entrenament. Així com planificar i entrenar les necessitats energètiques i d’altres nutrients per aconseguir els objectius de la competició.
  • Fisioterapeuta Osteòpata especialista en dolor miofascial i punció seca. Expert en el diagnòstic, prevenció i tractament de múltiples malalties patològiques o lesions que limiten la capacitat de realitzar l’activitat esportiva.
  • Optometrista especialitzada en visió esportiva. Atès que el 80% de la informació que rebem en el moment de fer esport prové del sistema visual, la visió té un paper molt important en el rendiment i la seguretat de la pràctica esportiva. Per això és necessari gaudir d’una bona salut visual i poder-la exercitar amb un entrenament visual. Es realitzarà un examen visual esportiu per avaluar el rendiment del sistema visual durant la pràctica esportiva i s’entrenaran les habilitats visuals que es puguin millorar.
  • Si l’esportista no té un entrenador personal contractat, també se li podrà oferir aquest servei.

Aquest pla és un programa anual, organitzat en 10 mesos d’activitat continua i 2 mesos de manteniment.

Centre Mèdic EMAC

El Centre Mèdic EMAC disposen d’un equip de professionals, en l’àmbit sanitari, metges i psicòlegs, i un modern equipament tècnic el que els permet realitzar revisions completes i adaptades a un gran ventall de necessitats. Som centre acreditat per la Generalitat de Catalunya, Departament de Salut i Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària com a Centre de Medicina de l’Esport de Nivell 1 o inicial.

Al capdavant de l’equip mèdic de Medicina Esportiva es troba la Dra. Montse Granados Salvadó.

L’objectiu de l’equip, és la prevenció de la salut i la realització del control mèdic-esportiu de nivell I dels individus i tractar, si se escau, els seus problemes.

Per la pràctica de l’esport, a totes les edats i en totes les categories, avui en dia, és imprescindible tenir una guia i fer el seguiment amb professionals sanitaris de diferents especialitats. Dins del servei de Medicina Esportiva, hi ha un equip jove i multidisciplinari  amb una gran experiència en els camps de l’esport, la nutrició, la fisioteràpia i l’osteopatia.

Les principals línies d’actuació en medicina esportiva són:

PREVENCIÓ – SEGUIMENT – TRACTAMENT – PRESCRIPCIÓ

El Centre Mèdic EMAC és un centre homologat pel Ministeri de Sanitat i la DGT, adherit a l’associació Catalana de Centres de Reconeixements mèdics. Estem especialitzats en les revisions mediques per a les renovacions del carnet de conduir, però també fem revisions per a l’obtenció de permisos d’armes, seguretat privada, llicències d’embarcacions d’esbarjo tinença i conducció de gossos perillosos, de grues torre, de grues autopropulsades així com certifcats mèdics per a poder-se presentar a oposicions.

La creu Blanca

Fundada a Reus el 1914, fa més de 100 anys que es dedica a tenir cura de la visió.

Compromesos amb la salut visual compten amb un equip de persones en constant formació i treballen amb la darrera tecnologia en òptica, les tècniques i tractaments més avançats i les últimes tendències.

Òptica La Creu Blanca es un centre de referència en investigació i periòdicament participem en estudis inicials, recerques i testos de nous productes amb fabricants capdavanters del sector òptic. En el seu moment, La Creu Blanca va ser la primera òptica de Catalunya que va participar en el primer estudi clínic on es reconeixia la figura de l’òptic-optometrista com a professional en investigació. Aquest estudi es va realitzar amb 5 òptiques més de tota Espanya i va presentar-se a nivell mundial.

El nostre equip de professionals en constant formació s’ha especialitzat en diverses àrees: teràpia visual, visió infantil, visió esportiva, optomorfisme, adaptació de lents de contacte, control de la miopia i ortoqueratologia, baixa visió i ajust d’ulleres i laboratori òptic on acompanyem  i assessorem al pacient per trobar la millor solució per a la seva visió, segons les seves necessitats, el seu ritme de vida i el seu estil.

Fruit de les especialitats dels seius optometristes, han nascut tres projectes a La Creu Blanca:

  • Ulleres a mida. Un servei d’ulleres personalitzades i adaptades segons la necessitat de cada fisonomía.
  • 2 ulls per aprendre. Preocupats per la salut visual dels més petits, estem convençuts que una bona visió és fonamental per garantir l’aprenentatgei el correcte desenvolupament dels infants.
  • L’especialització en visió esportiva és el que ens empeny a crear ViSPORTamb l’objectiu d’aconseguir una pràctica esportiva òptima i més segura. Treballem al costat dels clubs i posem a l’abast dels esportistes productes de qualitat dedicats a la protecció i millora del seu rendiment, així com estudis i entrenaments visuals esportius personalitzats, amb proves, tècniques i equipaments pioners al nostre país

 

 

 

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.