‘La Cuina dels Genis’, nova proposta de turisme gastronòmic a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

‘La Cuina dels Genis’, nova proposta de turisme gastronòmic a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

‘La Cuina dels Genis’ és una experiència culinària basada en els paisatges que van inspirar Gaudí, Miró, Casals i Picasso a Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan

Aquest estiu es posa en marxa ‘La Cuina dels Genis’, l’aposta de turisme gastronòmic de la ruta del Paisatge dels Genis que uneix els municipis de Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan, els quals tenen una vinculació especial amb els artistes universals Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

La proposta neix amb l’objectiu principal d’oferir un producte basat en experiències gastronòmiques i culinàries inspirades en els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que també van ser font de creació per als quatre artistes.

En aquesta línia, productors i restauradors dels quatre municipis participen en la proposta per mostrar, a través de la gastronomia, l’obra, el caràcter i el llegat d’aquests artistes; i combinar, alhora, els productes de proximitat, l’arquitectura, els plats, la natura, les formes, els colors, el territori, els paisatges, les textures, els sentiments i les emocions. El procés creatiu d’elaboració dels plats de ‘La Cuina dels Genis’ s’ha dut a terme en el marc del III Congrés Català de la Cuina, celebrat des del tercer quadrimestre de 2018 fins a finals del 2019.

La proposta de turisme gastronòmic inclou experiències per gaudir dels productes agroalimentaris característics del territori com l’oli d’oliva verge extra, el vermut, el vi o l’avellana, així com d’altres de temporada i tradicionals com el calçot, el pop, el xató, el menjablanc, el crestó, el pa i les pastes locals.

‘La Cuina dels Genis’ dona un impuls a la ruta cultural del Paisatge dels Genis, que a través dels diversos museus i centres d’interpretació com el Gaudí Centre a Reus, el Museu Pau Casals la Casa Nadiua de Pau Casals al Vendrell, el Mas Miró a Mont-roig i el Centre Picasso d’Horta a Horta de Sant Joan, així com també de diversos espais vinculats amb la vida i obra dels artistes i d’altres elements d’interès dels municipis, permeten els visitants descobrir l’empremta que els artistes van deixar al territori.

Tot i que la previsió era donar inici a la campanya a la primavera, la crisi sanitària caudada per la Covid-19 ha obligat a endarrerir-la fins ara amb les mesures de seguretat pertinents.

En aquest context, s’ha organitzat també la campanya “Vine a descobrir el Paisatge i la Cuina dels Genis”, que pretén fomentar el turisme de proximitat i fer arribaraquesta proposta gastronòmica i cultural a un públic familiar, millenial i foodie.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.