La Diputació de Tarragona reformula la Biennal d’Art per adaptar-la a les noves tendències creatives

Referent de creació artística a la demarcació i arreu del país i de l’estat, la Biennal d’Art que organitza la Diputació de Tarragona experimenta un nou impuls amb la reformulació de les bases de la convocatòria per adaptar-la a les noves demandes i tendències creatives. Així, els dos premis que s’atorgaven fins ara (el Tapiró de pintura i el Julio Antonio d’escultura, creats fa 77 anys) es fusionen en un únic premi, dotat amb 6.000€. Una altra novetat és la concessió de dos accèssits de 3.000€ cadascun i la dotació de 600 euros per a les deu obres que, tot i no obtenir cap premi, s’elegeixin per formar part de l’exposició de la Biennal, que es durà a terme al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) al setembre d’enguany.

La unificació dels premis respon a un canvi de paradigma artístic observat en els darrers anys. Per això, la Biennal d’enguany admetrà obres de qualsevol estil que s’emmarqui dins del concepte actual de les arts visuals, independentment de la seva disciplina i sense la necessitat d’atendre a cap classificació prèvia, amb l’objectiu d’afavorir l’interès i la complicitat dels autors i autores. D’altra banda, i per tal d’afavorir la presentació d’obres al certamen, es facilita el tràmit de presentació de les obres, que es podrà fer telemàticament. El període per presentar les sol·licituds és del 17 de maig al 18 de juny de 2021. Al web del MAMT (www.dipta.cat/mamt) es podran consultar les bases detallades del certamen, que també adquireix una nova denominació: Biennal d’Art Diputació de Tarragona (BADT)

El jurat dels premis estarà format per Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; Manel Margalef, director del MAMT, que actuarà com a secretari; Carles Guerra, artista, crític d’art i curador independent; Marta Dahó, comissària d’exposicions; Frederic Montornés, crític d’art i comissari independent; Beatriz Escudero i Francesco Giaveri, comissaris independents.

La Diputació de Tarragona, motor cultural

Durant la presentació de les noves bases de la Biennal d’Art, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha fet èmfasi en el fet que, si bé les bases canvien, “el que no canvia gens és l’objectiu de la Diputació de Tarragona de potenciar la creativitat, atraure el talent artístic de dins i de fora de casa nostra, i reforçar el paper de la nostra institució i del nostre Museu d’Art Modern com a motor i alhora aparador de noves tendències”. En aquest sentit, ha afegit que “volem contribuir a dinamitzar la producció de continguts culturals, per tal que esdevingui un dels motors de la recuperació en aquests temps tan convulsos marcats per la Covid”.

De la seva part, el diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joanjo Garcia, ha assenyalat que la nova etapa que enceta la Biennal es reflecteix també en la seva nova denominació i imatge gràfica de la Biennal, molt més fresca i actual. Finalment, el director del MAMT, Manel Margalef, ha indicat que “avui, l’art no és un àmbit tancat, sinó que és interdisciplinari, i molt vinculat als entorns digitals, per això la reformulació dels premis n’han de permetre el seu creixement”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.