La Diputació posa en marxa la jornada #CreacióDipta

Una jornada de referència per a creadors, productors i altres professionals de la cultura de l’àmbit públic i privat del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Amb aquest objectiu neix la jornada #CreacióDipta, impulsada per la Diputació de Tarragona i que, aquest dijous al matí, ha celebrat la seva primera edició a l’Auditori Diputació.

La trobada ha permès els assistents intercanviar experiències, inquietuds i iniciatives, i alhora han pogut conèixer de primera mà el conjunt d’ajuts i altres accions de suport que la Diputació posa a disposició del sector. D’altra banda, segons ha destacat la presidenta de la institució, Noemí Llauradó, aquesta primera Jornada #CreacióDipta «també és un reconeixement a les persones que treballen per la creativitat i la cultura, a títol particular i també com a sector. L’acte ha servit per visibilitzar-les com a col·lectiu i pregonar arreu el seu paper necessari a la nostra societat».

La jornada, amb vocació de continuïtat, s’adreça al món cultural de la demarcació en àmbits tan diversos com l’art, el disseny, la música, les arts escèniques, el cinema, les lletres, l’edició o la comunicació. En aquesta primera edició, la presidenta de la Diputació, el diputat delegat de Cultura, Joan Josep Garcia, i la cap de Cultura de la institució, Pilar Casas, han informat amb detall de les diferents accions de suport de la institució per al sector, que han considerat essencial i estratègic des del punt de vista social i econòmic, i un dels motors de la recuperació postpandèmia.

Els ajuts

Una d’aquestes accions impulsades per la Diputació és la tercera convocatòria d’ajuts per a per a microempreses i professionals autònoms, ja aprovada per la Junta de Govern de la Diputació i que es farà pública aquesta primera quinzena de juny. Un any més, la dotació creix, i en aquesta ocasió s’hi destinaran 1.650.000€. Aquesta convocatòria subvenciona activitats d’interès públic incloses en l’àmbit cultural, produccions noves i, com a novetat d’enguany, també circuïts o gires d’espectacles en viu i música: activitats que prevegin un circuit en equipaments i espais de gestió municipal o de cogestió publicoassociativa en un mínim de tres municipis de tres comarques diferents.

Pel que fa a l’e-catàleg, l’eina de programació d’espectacles i activitats culturals per als ajuntaments, s’ha informat de la manera d’accedir-hi, i també la dotació d’aquest exercici: 1.500.000€.

També s’han detallat els principals aspectes de les subvencions per a publicacions locals i comarcals o d’interès per a la demarcació de Tarragona, dirigides a entitats sense ànim de lucre i empreses. La convocatòria s’obrirà al juliol.

Així mateix, s’ha presentat la iniciativa Cultura Info, un servei que informarà, a través del correu electrònic de les persones que s’hi inscriguin, sobre ajuts de la institució, fases de les convocatòries, actes, jornades i altres continguts d’interès.

Compartir experiències

La jornada s’ha clos amb la taula rodona ‘Pulsió creativa al territori’, amb la participació de sis dels professionals de la demarcació de Tarragona que han tirat endavant els seus projectes amb els ajuts per a microempreses i professionals autònoms atorgats per la Diputació: l’actriu i pallassa Pepa Plana, el coreògraf Roberto Olivan, el cineasta i comunicòleg Santi Valldepérez, el músic Alfredo Panebianco, el productor audiovisual José Antonio Muñiz, i la creativa cultural Aida Bañeres. La jornada ha estat conduïda per la periodista Laura Vives.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.