La Festa de l’Oli Nou – 23a Fira de l’Oli DOP Siurana oferirà una vintena d’olis nous diferents de la zona

La plaça de la Llibertat serà el centre neuràlgic de la presentació de la nova collita de l’oli amb la Festa de l’Oli Nou. 23a Fira de l’oli DOP Siurana, un certamen organitzat per l’Agència Reus Promoció de l’Ajuntament de Reus, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en el que s&oacut e;n presents els productors més importants de la Denominació d’Origen, que presenten de forma col·lectiva el seu oli nou. La Festa serà els propers dies 15 i 16 de novembre.

Ja fa 23 anys que l’Ajuntament de Reus participa en l’organització d’aquesta Fira, amb l’objectiu de donar la benvinguda a l’oli nou i reunir a la ciutat els productors més importants de la DOP Siurana. Cal destacar que Reus continua sent la primera Fira de Catalunya on es presenta de forma conjunta l’oli nou de la temporada, i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar una vintena olis nous diferents de la denominació d’origen protegida Siurana.

Aquesta llarga trajectòria, ha afavorit la consolidació de la Festa de l’Oli Nou de Reus en el calendari d’esdeveniments gastronòmics i el seu impacte va més enllà, convertint-se en una cita de referència en la promoció dels productes agroalimentaris a Catalunya. En aquest sentit, cada vegada més visitants d’arreu del país es desplacen a la ciutat  durant les dates de la Fira per comprar aquest producte de gran qualitat, essencial en la dieta mediterrània, una tendència que en els darrers anys s’ha anat incrementant.

Un altre dels aspectes a destacar d’aquest esdeveniment és la gran implicació de sectors i entitats de la ciutat que se sumen a la Fira de l’Oli organitzant diferents actes durant la mateixa setmana. El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de la demarcació, les associacions comercials, el Mercat Central i el Mercat del Carrilet, el Gremi de Forners, els establiments hotelers, les biblioteques, i alguns restaurants participen en aquestes activitats que s’organitzen durant tota la setmana, contribuint a que l’arribada de l’arribada de l’oli nou esdevingui tota una festa a Reus.

Durant els dies de la Fira, els visitants podran tastar l’oli de 17 productors de la DOP Siurana al mateix tems que podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, ja que es realitzen un gran nombre d’activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar. D’altra banda, es continua premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra d’oli els productors obsequien als clients amb butlletes «rasca-rasca» amb premi segurs.

Reus, fira de l'oliAquest any també s’ha tingut un especial interès en organitzar activitats dirigides al públic infantil i familiar, amb l’objectiu d’atreure aquests visitants a la Fira, divulgar la cultura de l’oli verge extra DOP Siurana i contribuir al seu consum. Pels petits està programada una actuació de titelles el divendres a la tarda, dia en que també es realitzarà el berenar de pa amb oli i xocolata, i durant els dos dies de la Fira podran fer de «Petits jardiners» a l’espai de Taller familiars i participar als tallers de degustació d’oli. Com a novetat, les activitats familiars s’amplien, i el dissabte al matí es comptarà amb la participació de les Biblioteques de Reus, que a les 13 h organitzen «L’hora del conte».

Finalment, esmentar la col·laboració especial del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp en la Festa, on hi té un estand propi, en el que es pot trobar el pa de Mestral, elaborat amb oli DOP Siurana i ingredients de proximitat, i la tradicional coca de sucre. El Gremi també elabora el pa i la coca que es serveix durant l’esmorzar degustació del dissabte, i participa al berenar de pa amb oli i xocolata del divendres. L’embotit que es servirà a l’esmorzar del dissabte al matí està elaborat per les botigues Borrull, que aquest any, amb motiu del centenari de l’empresa, servirà la llonganissa clàssica, que segueix la recepta tradicional de la casa Borrull des de que va ser creada.

Una setmana especialment dedicada a l’oli nou DOP Siurana

En el marc de la Fira de l’Oli DOP Siurana s’organitza un extens programa d’activitats durant la setmana en que es celebra el certamen, convertint Reus en la capital de l’oli Siurana durant aquells dies amb l’objectiu que l’arribada de l’oli nou sigui tota una festa.

Les entitats comercials, els Mercats de Reus i el Gremi de Forners guarniran els seus establiments amb botelles i elements relacionats amb l’oli.

Campanya especial als Mercats Central i del Carrilet de Reus. De l’11 al 17 de novembre, les parades obsequiaran als seus clients amb butlletes pel sorteig de diferents premis d’oli Siurana, consistents en 5, 10, 15, 20 i un primer premi consistent en el «Teu pes en oli». El dissabte 16 de novembre, a les 17:30 h, a la Fira de l’Oli Nou, s’extrauran les butlletes guanyadores, i per obtenir el premi, serà necessari trobar-se a la plaça en el moment del sorteig.

Degustació de l’oli Siurana nou als restaurants de Reus. De l’11 al 17 de novembre. Una iniciativa en la que participen 14 restaurants de la ciutat, què oferiran en als seus clients una degustació d’oli nou DOP Siurana al principi dels àpats.

Jornada tècnica «Tendències productives i de comerç. El futur de l’oli d’oliva». Dissabte dia 16 de 10’30 h a 14 h, a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus (carrer Boule, 2). Jornada adreçada a professionals i públic en general. Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, demarcació de Tarragona. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a través del servei de preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt. També a EA Mas Bové al telèfon 977 343 289 (extensió 10) o a atorredemer@gencat.cat

Iniciatives turístiques al voltant de l’oli DOP Siurana

Oferta especial de cap de setmana als hotels de Reus. Per cinquè any consecutiu, els hotels de Reus realitzen una oferta especial de cap de setmana a la ciutat. El paquet especial que ofereixen 6 hotels de la ciutat inclou el 30 % de descompte sobre el preu de tarifa, una botella d’oli nou DOP Siurana, tiquets per l’esmorzar degustació de l’oli nou, i un tiquet cultural, què inclou l’entrada al Gaudí Centre Reus, al “pavelló dels distingits” de l’Institut Pere Mata i als Museus de Reus. Els hotels participants són: Brea’s, NH Ciutat de Reus, Centre Reus, Gaudí, Reus Park i Ollé.

Programa Festa de l’Oli Nou 2019

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.