La Festa pel Clima, el 25 de març

La Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient organitza aquest dissabte, 25 de març,  la  Festa pel Clima. La plaça de la Llibertat serà l’escenari, al llarg de tot el dia, de diverses activitats familiars i la mostra d’iniciatives sostenibles per tal de promoure la conscienciació al voltant del medi ambient, l’estalvi energètic i el paper clau d e la ciutadania per frenar el canvi climàtic. L’activitat s’emmarca en les accions previstes amb motiu del Dia Mundial del Clima , que se celebra el 26 de març.

Pel matí, en horari de 10 a 14 hores, es portaran a terme diversos tallers amb energia solar fotovoltaica o, en cas que no fes sol, amb un equip que subministra electricitat amb la combustió de fonts renovables. Hi ha previstos els següents tallers:

  • Tallers de cuina solar dirigits a nens i adults on s’explicarà com utilitzar l’energia del sol directament per a cuinar. Després es prepararan els aliments, es cuinaran i es podrà tastar el menjar fet amb els raigs del sol.
  • Taller equip solar de música. Aquesta activitat consisteix en la possibilitat d’alimentar un equip de so amb energia solar a partir d’una unitat mòbil fotovoltaica.
  • Taller xocolatada solar. És una proposta d’activitat de sensibilització ambiental en un entorn lúdic i festiu on el públic podrà degustar la xocolata.
  • Taller “Els colors del Sol”. Es tracta d’un taller lúdic i cultural de carrer, per pintar apropant-se a les energies renovables. Una activitat impactant, que pretén visualitzar la força de l’energia solar a través d’un joc tradicional com és pintar sobre una superfície giratòria

Al llarg del dia hi haurà un escape room familiar sobre emergència climàtica. El repte de l’escape room consisteix en aturar les alarmes de l’emergència climàtica en un temps de 50 minuts com a màxim. El treball es realitzarà per grups buscant i desxifrant informacions sobre cinc eixos temàtics (aire, aigua, terra, biodiversitat i residus). Aquesta és l’única activitat que es requereix inscripció prèvia a inscripcions.reus.cat. Es faran cinc sessions de l’escape room durant tot el dia

De les 11 a les 12h es programaran dues sessions del conta-contes ‘La rebel·lió dels electrodomèstics i de les bombetes” a càrrec de l’escriptora i il·lustradora Loli Beltran.

Per la tarda, a partir de les 16 hores, tindrà lloc una gimcana sobre la sostenibilitat, adaptada a infants de diferents edats combinant proves d’habilitat, concentració, destresa o enginy. Cada prova tractarà sobre la sostenibilitat, la terra i els seus elements naturals, el reciclatge, l’aprofitament i reutilització, el residu 0 i productes de temporada.

Tanmateix, a llarg de tot el dia hi haurà a disposició dels més menuts un inflable gegant amb temàtica sobre residus i també s’instal·larà una carpa d’informació ciutadana de Reus Energia, la nova iniciativa municipal per a subministrar electricitat a l’Ajuntament i als equipaments públics amb energies renovables.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha destacat què “des de l’Ajuntament i Reus Energia treballem per fer de Reus una ciutat capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic i en la promoció i implantació de les energies renovables i netes i això també passa per la conscienciació, especialment de les noves generacions que són motor dels canvis socials”.

Les activitats són completament gratuïtes i només cal fer inscripció prèvia per l’escape room. Aquesta jornada forma part del pla d’accions de sensibilització i comunicació per involucrar en l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutadania de Reus que la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient porta a terme al llarg de tot l’any amb, entre altres accions, la commemoració i adhesió a jornades de reivindicació internacional.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.