La font de Neptú de la plaça del Víctor

Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus / Arxiu Històric de l’Agrupació Fotogràfica de Reus/ Estanis Pedrola Marimon/Núm. reg. 11942

La font de Neptú situada al centre de la plaça del Víctor fou construïda el 1789. El conjunt escultòric parteix d’una doble base on es pot apreciar l’escut pontifi cal de Reus, aguantat per dos àngels i una inscripció amb la data de 1788. La font té una columna espiral coronada per una escultura de Neptú. Construïda totalment de pedra podem apreciar que Neptú està recolzant-se en un trident alt fins a les seves espatlles.

En un primer moment (1789) la font estava ubicada a la plaça del Rei. Va ser el 1867, quan era alcalde Víctor Josep Roselló que es va reformar i es va reubicar a la plaça del Víctor. La font era coneguda com la Font del Rei, per haver estat ubicada en aquella plaça i per la mena de corona que porta Neptú.

Salvador Palomar a l’article Les malvestats del Víctor explica que a la plaça està dedicada a Josep Rosselló i Martí, conegut com a Víctor.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.