La fotògrafa reusenca, Sonia Sánchez, exposa al metro de Barcelona

La fotògrafa reusenca, Sonia Sánchez, exposa al metro de Barcelona

La mostra de Sonia Sánchez forma part d’un certamen que compta amb el suport de TMB i Accu, i gira a l’entorn de pacients amb malaltia inflamatòria intestinal

La fotògrafa Sonia Sánchez exposa una mostra fotogràfica al metro de Barcelona durant tot aquest mes de desembre. La iniciativa -voluntària i altruista per part de Sonia- fa costat als pacients que sofreixen la Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII), greu i crònica malaltia que ella mateixa pateix. L’exposició compta amb el suport del Transport Metropolità de Barcelona (TMB) i la Confederació Accu de Crohn i Colitis Ulcerosa. 

La presentació s’emplaça al passadís d’enllaç de l’estació de metro de Diagonal, que connecta les línies 3 i 5. Un multitudinari lloc per on passen milers de persones al dia i que ja contemplen l’obra de Sonia. Cada any, TMB organitza una campanya coneguda com “Tria la teva causa” i en aquesta ocasió, s’ha enfocat cap a les MII. Sota el lema “Donar veu al que no se sent, llum al que no es veu”, Sonia ofereix una impactant galeria d’imatges i panells explicatius que no deixen indiferent, amb diversos casos reals de persones amb MII, algunes d’elles fins i tot ja traspassades. 

Amb aquestes imatges, Sonia capta amb la seva càmera el contrast entre els mals moments de la malaltia i la superació personal dels pacients amb el suport de familiars i amics. Les MII són malalties autoimmunes que afecten l’aparell digestiu i no tenen un tractament definitiu per a la seva curació. És per això, que Sonia amb les seves fotos, desmitifica que aquestes patologies siguin invisibles per a la immensa majoria, i alerta que les MII limiten en gran manera la vida de les persones que les pateixen ja sigui Crohn, ja sigui colitis ulcerosa. En l’actualitat, les MII afecten a més de 3 milions de persones a Europa i a 5 milions a tot el món. A l’Estat són més de 300.000 i a Catalunya 35.000, o el que és el mateix, 1 de cada 200 persones estan afectades amb aquesta malaltia.

Sonia Sánchez és tècnica de comunicació en disseny, audiovisuals i fotografia a Activa Mútua, i al llarg de la seva trajectòria com a artista ha exposat en diversos certàmens de Catalunya i l’Estat, alhora que guardonada en multitud d’esdeveniments com la xarxa social d’artistes Yuglo al Teatre Lara de Madrid amb la mostra “Dones del Planeta”; seleccionada pel centre Unesco de Madrid a la “Declaració Mundial de Contribució de les Persones amb Diversitat Funcional a una Cultura de Pau” o triada per la prestigiosa PhotoEspaña per una sèrie titulada “Rails”, introspectiva personal de viatges amb tren. És també autora i fundadora amb les seves fotos del “Calendari Benèfic de la Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa” 2014, 2016 i 2018. També ha estat reconeguda al multitudinari festival “Videt” de videoart a Vilafranca del Penedès amb la projecció “Conscient” o guanyadora del concurs “Instants d’Aigua” de l’Ajuntament de Reus, entre molts altres. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.