La Fundació Gresol se suma al manifest “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació” que promou Foment del Treball amb altres entitats

La Fundació Gresol se suma al manifest “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació” que promou Foment del Treball amb altres entitats

A banda del manifest, les entitats preparen pel dijous 4 de març un gran acte reivindicatiu per manifestar el rebuig als aldarulls dels darrers dies i reclamar a les administracions mesures per a la recuperació econòmica

Des de la Fundació Gresol, com a entitat que vetlla i defensa els interessos econòmics i empresarials de les comarques tarragonines, s’adhereixen al manifest “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació” que promou Foment del Treball Nacional junt amb altres entitats. Aquest manifest es presentarà el proper dijous, dia 4 de març a les 12 hores a les instal·lacions de l’Estació del Nord de Barcelona, en un acte unitari del món empresarial.

Fins el moment, el manifest ja compta amb el suport de més de 150 organitzacions empresarials, professionals, socials i culturals, entre les que podem destacar el Cercle d’Economia, el Círculo Eqüestre o PIMEC. A grans trets, aquest text condemna els aldarulls viscuts les darreres setmanes en diferents ciutats i punts de Catalunya i demanen un “Pacte de País” per a la recuperació econòmica i social de Catalunya, entre les forces polítiques, les administracions públiques i les entitats de la societat civil”. Des de Gresol volen donar suport a aquesta iniciativa i convidan a altres entitats, empreses o empresaris a adherir-s’hi.

El manifest “JA N ’HI HA PROU, CENTREM-NOS EN LA RECUPERACIÓ” :

Els ciutadans catalans, i també els empresaris, estem esgotats. Tot just quan, amb grans esforços i sacrificis en rendes i llocs de treball, sortíem de la greu crisi financera que hem patit durant deu anys, hem estat colpejats per la COVID19 i per les mesures adoptades per les diverses administracions públiques per combatre’l.

L’aparent paràlisi governamental s’ha vist agreujada pels comportaments violents i incívics de les darreres setmanes que contribueixen a enfonsar, fins a nivells mai vistos, la imatge de Catalunya i de la seva capital.

Una vegada renovada la legitimació dels nostres representants polítics i en vespres de la constitució del nou Parlament de Catalunya, tots els sectors aquí representats del món de l’economia, de la cultura i de la iniciativa social: Manifestem el nostre compromís de recuperar una Barcelona i Catalunya cíviques, dialogants, cultes, tolerants i motors econòmics i de cohesió social. I, també, de continuar treballant per millorar la qualitat de vida, l’atractiu, la competitivitat i la projecció internacional de Catalunya i de la seva capital econòmica i cultural. Constatem que els països i les ciutats progressen socialment i cívicament i enforteixen la seva economia quan les autoritats i la societat civil van en la mateixa direcció. La col·laboració publicoprivada és garantia de progrés i de benestar social. Respectem l’exercici dels drets fonamentals de reunió i manifestació. Però aquests drets s’han d’exercir de forma cívica i pacífica, tant quan expressen adhesions com quan expressen protestes, tot i respectant la llibertat, la seguretat i els bens de tothom.

Exigim, quan no sigui així, al Govern de la Generalitat, a l’Ajuntament de Barcelona i a la resta d’ajuntaments de Catalunya que exerceixin la seva autoritat democràtica i les seves responsabilitats sense complexos, a fi de recuperar la convivència i la pau en els nostres carrers. Cap causa justifica actituds violentes. Per mantenir la cohesió social i els llocs de treball és imprescindible acabar amb la violència, la millor aliada per destruir ocupació.

Expressem la nostra enorme preocupació pels aldarulls, actes de violència, destrosses de bens públics i privats i saquejos que s’han produït i es continuen fent arreu del país, i molt especialment a la ciutat de Barcelona, cap i casal de Catalunya. Tenen precedents i ens temem que puguin reiterar-se. La violència i la difusió internacional de les terribles imatges que provoquen perjudiquen greument la capacitat de Barcelona i de tot Catalunya d’atreure turisme de qualitat, talent i inversions. Comprometen, per tant, el nostre futur col·lectiu.

Reiterem la nostra exigència que els actes vandàlics realitzats pels grups radicals organitzats siguin erradicats; i que aquests actes siguin objecte de la més absoluta condemna, sense cap atenuant.

Demanem al Govern de la Generalitat, a tots els partits polítics, i al Parlament de Catalunya -quan es constitueixi- que donin el màxim suport als cossos de seguretat, i, en particular, al cos de Mossos d’Esquadra com a policia democràtica del nostre país que defensa els nostres drets i les nostres llibertats.

Urgim a formar el nou Govern sense dilacions: un govern estable, cohesionat i actiu que tingui com a objectiu principal la recuperació econòmica de la crisi provocada per la pandèmia. La crisi econòmica a la qual ens enfrontem és d’una magnitud enorme i no té precedents en la nostra història recent. Els ciutadans, els treballadors i els empresaris no entendrien que la recuperació no estigui en el centre de tota acció de govern. No és el moment de les disputes polítiques, sinó el de la cooperació, la responsabilitat i la lleialtat institucional.

Reclamem un Govern que defensi l’economia productiva, l’ocupació i l’estat del benestar; que situï la recuperació econòmica i la cohesió social com el seu objectiu principal; que mantingui l’ordre, és a dir, que garanteixi el lliure i pacífic exercici dels drets i llibertats per a tothom, i el normal funcionament de les institucions; i que doni seguretat jurídica.

Requerim al Govern d’Espanya que, seguint l’exemple de la resta de països de la Unió Europea, instrumenti i concedeixi, de forma immediata, ajuts directes a les empreses, autònoms i sectors més afectats per la pandèmia per tal de salvaguardar l’activitat econòmica, els llocs de treball i la cohesió social.

Proposem la immediata negociació i subscripció d’un Pacte de País per a la recuperació econòmica i social de Catalunya, entre les forces polítiques, les administracions públiques i les entitats de la societat civil. El més transversal i amb el consens més gran possible. És urgent i imprescindible.

Per tot això, el Govern de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, tots els ajuntaments de Catalunya i les forces polítiques trobaran en tots nosaltres complicitat i col·laboració per recuperar la normalitat i per assolir aquests objectius.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.