La Fundació Gresol va atorgar el Premi Gran Gresol a l’escultor Jaume Plensa

????????????????????????????????????

El Palau Macaya de Barcelona va ser l’escenari triat per a lliurar el premi Gran Gresol a l’escultor català Jaume Plensa, dimarts passat 05 d’octubre, en un acte exclusiu per als membres de la Fundació Gresol al qual també van assistir convidats especials.

Prèviament, en una visita al taller del mestre, en la qual va parlar dels processos pels quals passen els artistes per a materialitzar les seves obres i en la qual va esmentar algunes anècdotes rellevants de la seva carrera, els assistents van poder valorar en primer pla tan admirades obres d’art.

L’acte de lliurament va iniciar amb la intervenció del president de la Fundació, senyor Emili Corrreig, qui va manifestar una profunda admiració per l’escultor i a qui també li va donar les gràcies per permetre visitar el lloc “on es fa la màgia”, una experiència cultural que poques persones tenen l’honor de presenciar. A més, va reivindicar el compromís de la Fundació amb la cultura i l’art.

Posteriorment, el Dr. Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, amic de l’artista i qui a més també ha estat guardonat per la Fundació en el passat lliurament dels premis Gaudí Gresol, va esmentar els assistents algunes de les obres més reeixides i reconegudes de l’artista a nivell mundial i li va agrair públicament la donació a l’Hospital d’una escultura denominada BLAU, en homenatge als sanitaris pel seu treball en la pandèmia COVID 19.

L’artista també va ser reconegut pel periodista Vicent Sanchis, director de TV3, qui es va unir a l’homenatge destacant la importància dels creadors genuïns en el món de l’art.

El guardonat va rebre el Premi Gran Gresol, llur figura simbòlica representa un recipient en el qual, per l’efecte del foc, una mescla de metalls dóna lloc a un producte superior; el mestre, agraït i emocionat per aquest reconeixement, va celebrar l’oportunitat de compartir un espai especial amb altres persones després de tants mesos d’aïllament i solitud. Jaume Plensa es declara un defensor de la individualitat, de les diferències i de la diversitat i convida als assistents a “escoltar els cors dels altres” i a valorar la bellesa com a qualitat de tots els éssers humans, no sols dels artistes.

Finalment, l’acte va ser clausurat pel president d’honor de la Fundació Gresol, senyor Anton Pont, qui va liderar una ronda de preguntes per part dels assistents, va agrair l’assistència dels membres de Gresol, convidats especials i la premsa a aquest lliurament i, per descomptat, al guardonat per acceptar aquest gest de reconeixement que per més de 25 anys ha atorgat la Fundació Gresol a personalitats de prestigi que han aconseguit, amb una trajectòria brillant, èxits importants i una gran notorietat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.