La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb l’Associació de Voluntaris Socials per Vila-seca per donar suport a persones en situació de pobresa

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació la Caixa”, ha mostrat el seu suport als projectes de l’Associació de Voluntaris Socials per Vila-seca per donar suport a persones en pobresa i risc d’exclusió social que no poden comprar aliments bàsics i productes d’higiene personal.  L’entitat social ha rebut una col·laboració de 10.000 euros.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals com les de l’Associació de Voluntaris Socials per Vila-seca i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

El projecte de l’Associació de Voluntaris Socials de Vila-Seca dona suport a persones que viuen una situació de precarietat a causa de la manca de feina, la reducció d’ingressos i altres conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia. L’entitat social ha detectat un augment de les famílies que han deixat de tenir ingressos i que necessiten ajuda fer front a despeses bàsiques com l’alimentació o la higiene, així com també els productes per nadons.

L’entitat social vilasecana atén actualment 250 famílies (dels nuclis de Vila-seca, la Pineda i La Plana), un total aproximat de 850 persones, als quals proporciona aliments bàsics, productes d’higiene personal i de neteja de la llar, i productes bàsics per a nadons.

Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat “la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat”. Masana, a més, ha agraït la feina que fan entitats com l’Associació de Voluntaris Socials per Vila-Seca, per evitar situacions extremes d’exclusió social.  

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, el 2020, es va donar suport a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és l’única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l’única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. A més de la seva contribució als projectes socials d’àmbit local, l’entitat dona suport, a través de la seva Acció Social, al programa de voluntariat corporatiu, amb més de 12.000 integrants, 4.600 dels quals han participat activament en més de 4.200 activitats durant 2020. Gràcies a ells, s’ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables arreu de l’Estat en àmbits com l’educació financera, la inserció laboral, salut i pobresa infantil, entre d’altres.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals en aquesta matèria. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabili-doneu corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.