La Fundación Rosa María Vivar inaugura el seu centre terapèutic per a l’atenció a persones amb Alzheimer

La Fundación Rosa María Vivar ha inaugurat el seu Centre terapèutic d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la memòria, coincidint amb el Dia Mundial de la malaltia. Malgrat la seva posada en marxa el desembre de 2019, la situació epidemiològica va dificultar la celebració oficial de la seva obertura.

A l’acte de presentació hi ha assistit el conseller de Salut, Josep Maria Argimón; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la presidenta de la Fundación Rosa María Vivar, Margarita Oliva; iel director general i el subdirector general de la Fundació “la Caixa”, Antoni Vila i Marc Simón, respectivament.

L’organització sense ànim de lucre va posar en marxa el projecte amb l’objectiu de donar resposta a les dificultats d’espai que es trobava l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp. Per aquest motiu, i gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i a l’impuls de la Fundació “la Caixa”, es van dissenyar dos mòduls independents: el centre diürn, dirigit a la millora de la qualitat de vida de les persones i dels seus familiars cuidadors; i la Unitat de la memòria, especialitzada en donar servei a persones sense alteracions  cognitives o en fases inicials d’un procés neurodegeneratiu.

Referent al territori

El centre, que es va posar en marxa el desembre de 2019, atén actualment 140 pacients afectats per la malaltia i gestiona un equip d’una trentena de professionals multidisciplinars.

Amb 1.070 m2 construïts en planta i 3.500 m2 de zona enjardinada, i una capacitat per a 80 usuaris i uns altres 60 a la Unitat de la memòria, l’espai s’ha convertit, en menys de dos anys, en un referent al territori, tant per la seva infraestructura com pels seus serveis especialitzats i teràpies més actuals.

Destaca especialment el programa d’estimulació cognitiva, que té com a principal objectiu alentir la progressió dels símptomes dels trastorns neurocognitius i preservar durant el màxim de temps possible les capacitats cognitives físiques i funcionals de la persona, tot tenint en compte les seves emocions i la seva identitat.

El tractament integra sessions individuals i grupals de musicoteràpia, laborteràpia, estimulació sensorial i basal, teràpia d’orientació a la realitat, teràpia emocional i activitats de socialització, entre altres mesures. El centre també compta amb un espai per oferir teràpies d’estimulació i rehabilitació cognitiva, per aquelles persones que tot i no haver desenvolupat una demència pateixen deteriorament cognitiu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.