LA GANXET PINTXO CELEBRA, DEL 7 AL 17 DE NOVEMBRE, LA SEVA 17a EDICIÓ I EL SEU 8è ANIVERSARI AMB UNA RUTA ON HI PARTICIPARAN 37 ESTABLIMENTS

ganxet pintxo tardor 2019

La Ganxet Pintxo celebrarà, aquesta tardor, la seva dissetena edició, vuit anys després de l’arrencada, l’any 2011, d’aquest operatiu que s’ha convertit en tot un referent a nivell gastronòmic i social a la ciutat de Reus. La Ganxet Pintxo s’ha presentat aquest matí en una roda de premsa celebrada al Batticuore, un dels establiments participants, amb la intervenció de: Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus; Jaume Batista, coordinador de la Ganxet Pintxo; Núria Vilanova, representant del Banc de Sang; Montse Gelonch, representant de la DOP de l’Oli Siurana; i Montse Caellles, regidora de Promoció de Ciutat.

ganxet pintxo tardor 2019

En aquesta edició de tardor hi participaran 37 establiments. 36 ho faran presentant la seva tapa i, l’altra, en la modalitat del menú de tapes. És el Més que tapes que oferirà la seva Tradició masteritzada al preu de 30 euros.

Com és habitual, la Cambra i Estrella DAMM patrocinen, al 100%, la inscripció dels establiments. Cal recordar que les tapes seleccionades es van presentar a la selecció prèvia realitzada al Mercat Central, el passat 7 ‘octubre, en una sessió conduïda pels restauradors Jaume Solé, chef executiu de Port Aventura, i Josep Moreno, chef del restaurant Deliranto de Salou.

Formalment la ruta no presenta variacions substancials. La tapa costarà 3,5 euros que inclou, també, el quinto o canya d’Estrella Damm.

Els clients de la ruta tindran la possibilitat de votar les millors tapes amb la mecànica tradicional. Es lliuraran els 3 premis POPULARS que atorgaran els clients per votació popular; els 3 PROFESSIONALS que atorga el jurat d’experts; el premi DAMM a la tapa que millor marida amb la seva cervesa; el GANXET LLENGUA que atorga el Centre de Normalització Lingüística a l’establiment més sensible en l’ús de la llengua catalana; i també el premi que atorga, en cada edició de tardor, la DOP Siurana per reconèixer la millor tapa elaborada amb el seu oli. A tots ells s’hi afegeix, en aquesta ocasió, el premi de la DOP Avellana de Reus a la millor tapa on sigui present la fruita seca de referència del territori. Una iniciativa vinculada al Temps d’Avellana, les jornades de promoció on la Cambra hi ha jugat, per segon any consecutiu, un paper destacar.  

Cal recordar que els guanyadors de la ruta tindran l’oportunitat de participar al certamen LA MILLOR TAPA DE L’ANY que organitza Estrella Damm amb les millors creacions de les rutes que coordina arreu de Catalunya.

La tradicional col·laboració de tardor amb la DOP SIURANA s’explicita, enguany, amb l’organització d’un tast d’oli nou que es realitzarà a la Llotja el dilluns 11 de novembre i que permetrà, als assistents, guanyar tapes gratuïtes per participar de la ruta.

La difusió de la ruta en format paper es farà a través de la tradicional ganxeta, la guia que recull totes les tapes que s’ofereixen. Aquesta difusió es complementarà amb els diversos canals de promoció a facebook, instagram i twitter. I com sempre posem a disposició l’aplicació per a mòbils, l’APP de GASTRONOSFERA,  des d’on es podrà descarregar la guia en tota mena de suports digitals. A més la ruta disposa, com sempre, de la seva pròpia pàgina web visitable a ganxetpintxo.cat .

LES COL·LABORACIONS DE LA GANXET PINTXO

Com és habitual, i amb l’objectiu de referenciar la ruta com un gran dinamitzador social i cultural, la Ganxet Pintxo es vincula, en aquesta edició, amb diverses iniciatives.

  • La campanya extraordinària de donació de Sang amb el Banc de Sang i Teixits a l’Hospital de Sant Joan. Una campanya que cada any genera més donacions. I esperem que enguany continuem en aquesta dinàmica. En aquest operatiu ens ajuda, de manera decidida, la DOP Siurana aprofitant, també, la gran festa de l’oli nou que es farà el dissabte 16 de novembre. Tot els que vagin a donar sang rebran, per agrair la seva solidaritat, un val per una tapa i una altra val per assistir a l’esmorzar de la fira de l’oli. El Banc de Sang de l’Hospital obre els dimarts i dijous (matí i tarda) i els dimecres (només matí).
  • L’aliança amb el Festival Accents. La Ganxet Pintxo promocionarà un dels concerts de la programació del festival, el d’Anna Roig i Alex Cassanyes, que es realitzarà el dissabte 16 de novembre al Teatre Fortuny.
  • La col·laboració en la difusió del Festival de cinema MEMORIMAGE que es celebra del 6 al 9 de novembre.
  • La promoció del festival REUS TEATRE MUSICAL que es fa el Bravium també durant el segon cap de setmana de la ruta.

SANDRÀ CAPITAN, IMATGE DE LA GP TARDOR 2019, INAUGURARÀ LA RUTA EL DIJOUS 7 DE NOVEMBRE A L’ACTE QUE ES FARÀ AL SABANA REUS

La imatge d’aquesta edició la protagonitza la portera el Reus femení, Sandra Capitán. D’aquesta manera la ruta vol donar el seu suport a l’equip roig-i-negre, atenent les peculiars circumstàncies d’aquesta temporada que fan, més necessari que mai, posar en valor la dedicació i l’entusiasme d’aquells que continuen referenciant, en l’imaginari col·lectiu, la històrica entitat mantenint la seva activitat competitiva. Capitán serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la ruta en l’acte d’inauguració que es farà el dijous 7 de novembre al SABANA REUS (carrer d’Eduard Toda, 19).

ELS CONCURSOS DE LA GANXET PINTXO

En aquesta edició els participants de la ruta tindran l’oportunitat de jugar amb dues propostes habituals de caire lúdic i cultural. D’una banda el concurs d’instagram per reconèixer la millor foto de la ruta difosa en aquesta xarxa social i, de l’altra, amb la complicitat del Centre de Normalització Lingüística, que ens ajuda en la revisió de les descripcions de les tapes, tornem a programar el concurs del GANXET MOT a la xarxa, amb l’objectiu de descobrir diversos paranys lingüístics.

La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus a través de l’agència Reus Promoció.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.