La Generalitat i la Diputació de Tarragona inverteixen 33,7M€ per continuar el desplegament de fibra òptica a la demarcació de Tarragona

La Generalitat i la Diputació de Tarragona inverteixen 33,7M€ per continuar el desplegament de fibra òptica a la demarcació de Tarragona

El 75% de la població de la demarcació de Tarragona tindrà fibra òptica entre el 2021-2022 gràcies a un acord entre el Govern i la Diputació de Tarragona

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i han presentat aquest matí un conveni que permetrà que la fibra òptica arribi entre el període 2021-2022 a un total de 81 municipis nous que se sumaran als 26 ja connectats, amb un total resultant de 107 municipis, el que suposa el 75% de la població de la demarcació de Tarragona.

Aquest conveni preveu una inversió total de 33,7 milions d’euros entre el 2021-2022 per fer ampliar la xarxa de fibra òptica a la demarcació de Tarragona. D’aquests, el Govern de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals, invertirà 26.870.000 euros i la Diputació de Tarragona n’invertirà 6.900.000. Una inversió que servirà per estendre 636,70 quilòmetres nous de fibra òptica, concretament 460,37 quilòmetres per part del Departament de Polítiques Digitals i 176,34 quilòmetres per part de la Diputació, que se sumaran als 390 quilòmetres ja existents.

A la demarcació de Tarragona, un cop finalitzades les obres projectades en aquest conveni, el 75% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat entre el 2021-2022.

El conseller Puigneró ha assenyalat que aquest conveni ens permetrà executar un desplegament ambiciós per donar cobertura al 75% de la població de les comarques tarragonines en el propòsit del Govern de tenir un país digital. “Només si som un país digital podrem ser un país social. Avui fem un salt no només quantitatiu sinó també qualitatiu en aquesta estratègia de país”, ha reblat.

Aquest desplegament ha de satisfer les peticions que molts alcaldes i alcaldesses van fer a Noemí Llauradó durant les reunions participatives que la Diputació va realitzar l’any passat, per recollir les inquietuds i els suggeriments del món local i incorporar-los al Pla de Mandat de la institució. “L’acord d’avui dona resposta a les necessitats expressades aleshores”, ha indicat la presidenta de la Diputació de Tarragona.

El desplegament d’una xarxa neutra de fibra òptica està inclòs dins del Pacte Nacional per a la Societat Digital, un gran acord institucional i de país subscrit entre la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions i el món local (ACM, FCM i Localret). D’aquesta manera, el Pacte Nacional per a la Societat Digital esdevé un instrument cabdal per accelerar el procés de digitalització de Catalunya.

Un desplegament iniciat el 2019

El conveni per al desplegament i la compartició d’infraestructures de telecomunicacions a la xarxa local de carreteres de la Diputació de Tarragona, i per a l’adquisició de compromisos de construcció d’infraestructures, dona compliment a diferents lleis i directives en matèria digital, i alhora s’emmarca en l’actual Pla de Mandat de la Diputació de Tarragona, que situa aquesta institució com a motor de la transformació digital de la demarcació per tal de fer-ne un pol d’atracció per a activitats empresarials, culturals i turístiques que fomentin el creixement equilibrat del territori. És per això que, des de l’any 2019, la Diputació de Tarragona ja treballa en la canalització per al pas de fibra òptica a totes les obres que s’estan executant a les carreteres de la seva titularitat i que coincideixen amb la xarxa planificada conjuntament amb la Generalitat. Així, durant l’any passat i el present any s’ha instal·lat canalització soterrada en els vorals d’una desena de carreteres de la demarcació de Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.