‘La Masia a la llum de la lluna’ a Mont-roig del Camp

El Centre Cultural Església Vella de Mont-roig acollirà a partir d’aquest dilluns i fins al 7 d’octubre l’exposició La Masia a la llum de la lluna, una interpretació personal de l’artista local Joan Vilà que analitza el quadre que Miró va pintar ara fa un segle. Aquesta exposició, que s’inaugurarà oficialment aquest dilluns 22 d’agost a les 19 h, és un projecte del Centre d’Estudis Mont-rogencs amb el suport de l’Ajuntament i forma part del centenari de la Masia, el programa d’actes Cent anys inspirant que aquest 2022 organitza conjuntament l’Ajuntament i la Fundació Mas Miró per commemorar l’efemèride.
El mateix Joan Vilà recorda que “l’estiu de 1921, ara fa cent un anys, Joan Miró començà a pintar La Masia. Un quadre que duia al cap des
de feia temps. Desitjava pintar un quadre important i, a fe de déu que ho fou. Però no va ser fàcil, perquè el pintor travessava una etapa marcada per les ensopegades, de les quals, la més crua va ser el fracàs de l’exposició a La Licorne de París, una exposició per la qual ho havia apostat tot. Ell sabia que així no podia continuar, que havia de capgirar la seva situació vital i La Masia en seria el desllorigador”.
Vilà, que fa tres anys que diu que treballa en aquest projecte de desconstrucció i interpretació del quadre, recorda que Miró, “un cop al
mas, comença a pintar com un foll i, posseït per la rauxa, converteix el que podia havia sigut un quadre més en una obra mestra en la qual aboca tot el seu geni creatiu. Miró va dir que La Masia fou el resum de tota la seva vida al camp. Unes paraules què no sabem què volen dir, però que, per conèixer el seu veritable abast, no podem fer una altra cosa que estudiar a fons el quadre”.
Precisament, això és el que ha fet Joan Vilà en aquesta exposició que ara arriba al CC Església Vella: analitzar amb cura fins al més mínim detall, per nimi que sembli, per anar teixint un discurs i així tractar de copsar tots els simbolismes amagats que Miró va deixar en aquesta obra mestra.
L’exposició al Centre Cultural Església Vella també incorpora un vídeo que analitza tot aquest simbolisme de La Masia, segons la visió particular de Vilà, de forma molt visual i entenedora.

Entrada lliure i horaris
La mostra de Joan Vilà, amb entrada lliure, es podrà visitar de dilluns a dissabte de 9 a 13.30 h i de 17 a 19.30 h al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig. El diumenge es podrà visitar de 9.30 h a 13.30 h.

Centenari de ‘La Masia’
El programa d’actes del centenari del quadre, que porta per títol Cent anys inspirant, està organitzats per la Fundació Mas Miró i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, que compten amb el suport econòmic de la Successió Miró, la Diputació de Tarragona, la Secretaria d’Estat de Turisme i el patrocini de l’Associació de Càmpings de Mont-roig del Camp.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.