La Mobile Week Reus presenta un programa d’activitats per tots els públics

El pròxim 20 de febrer es durà a terme la jornada Mobile Week Reus que s’emmarca en la Mobile Week Catalunya. Aquest esdeveniment surt per primer cop de Barcelona i estableix cinc seus repartides arreu del territori, a ciutats com Girona, Lleida, Igualada i Reus i una comarca, la Ribera d’Ebre. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que “treballem per formar part de projectes que generen nous espais d’activitat i per ser referent, ja que Reus ha de liderar l’estratègia tecnològica del sud del país”.

El lema d’aquesta edició és “La nostra senzilla relació amb la tecnologia” i convida al ciutadà a reflexionar sobre la repercussió que té la tecnologia en la seva vida quotidiana. Dels eixos temàtics proposats per l’organització, a Reus s’han triat quatre grans temes: mobilitat, treball i talent, comunicació, i educació i aprenentatge. El programa contempla la realització de 3 taules rodones, 3 tallers i 1 xerrada col·loqui, els quals es realitzaran a diferents espais de la ciutat, com ara firaReus, les instal·lacions de REDESSA 1 al Camí de Valls, el Mas Pintat i Cal Massó.

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, “la Mobile Week Reus és una oportunitat per debatre els reptes, els límits i les oportunitats de la transformació digital i acostar les noves tecnologies a la ciutadania i especialment al públic més jove, per tal de fomentar noves vocacions tecnològiques”.

La voluntat és donar cabuda a diferents públics. El públic familiar hi serà present amb la xerrada col·loqui que es realitzarà a Mas Pintat i que plantejarà “Com utilitzar les noves tecnologies en família?”.

Pel que fa al públic més jove, s’han programat dos tallers organitzats per la Casa dels Oficis de Creació i Producció Audiovisual i Videojocs i l’empresa Dynamind, els quals es realitzaran a les instal·lacions de REDESSA 1, al Camí de Valls. En el primer, “Robo-classifica la brossa!”, un grup de fins a 16 joves aprendrà a dirigir un robot per a classificar correctament la brossa a cada contenidor. En el segon, “Fes la teva App”, un grup de fins a 10 participants crearan una app en una activitat que pretén acostar-los al món de la programació. El tercer taller, “Com fer un videojoc per al mòbil” també tindrà un aforament de fins a 10 participants i s’aproparà al món de la creació i producció de videojocs per a plataformes m&ograv e;bils.  

Pel que fa al perfil professional, aquest es concentrarà en les activitats de primera i última hora del dia. Al matí, les instal·lacions de firaReus acolliran dues xerrades col·loqui: “Gestió i casos d’èxit de la mobilitat al territori”, amb la participació d’empreses com Reus Mobilitat, Studiogenesis i T-Systems; i la segona, “Captació i retenció del talent en el sector TIC”, la qual comptarà amb representants del Clúster TIC Catalunya Sud, l’empresa Freshly Cosmetics i Adecco.

La jornada es clourà amb una xerrada col·loqui centrada en “La influència de les xarxes socials en la política: expectatives i decepcions”, en la qual hi participarà l’expresident del Parlament i professor de comunicació de la UOC, Ernest Benach; Cristina Salvadó, periodista, i Josep Martí Blanch, tots ells moderats pel regidor Marc Arza.

La Mobile Week està organitzada per Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Reus, per la seva banda, organitza i coordina el programa d’activitats previst a la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.