La nova programació de teatre professional Escena Cambrils arriba aquesta tardor al Teatre del Casal

El nou cicle de teatre professional per a públic adult Escena Cambrils (www.escenacambrils.cat) arribarà aquesta tardor al Teatre del Casal de Cambrils (Plaça Església s/n) de la mà de Cap de Palaia Produccions, la nova empresa cultural impulsada pel director teatral Iban Beltran i pel periodista i gestor cultural, Isaac Albesa. Avui mateix s’han posat a la venda les entrades a través de la plataforma www.entradium.com.  

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Cultura, Cinta Ballesté; el director artístic d’Escena Cambrils, Iban Beltran, i els actors que participaran al cicle, Xavier Graset i Carles Bigorra, han presentat avui la primera temporada projecte. Aquesta primera proposta de Cap de Palaia Produccions, que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona  i de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, portarà durant la tardor quatre obres de teatre professional.  

Del 16 d’octubre al 26 de novembre es podran veure quatre funcions amb una presència destacada de companyies professionals del Camp de Tarragona o amb la presència d’actors de les nostres comarques: Sobre els danys del tabac… i de les ostres (16 d’octubre), Hotel Flamingo (29 d’octubre), Les dones sàvies (13 de novembre) i Els dies mentits (26 de novembre).   

El director teatral Iban Beltran, un dels impulsors d’aquesta programació, ha volgut destacar la qualitat de totes les produccions que es podran veure a Cambrils i a tall d’exemple ha dit que “com a mostra de la qualitat d’aquestes propostes, podem veure, entre altres, el monòleg dramàtic Els dies mentits, una producció de la Sala Flyhard de Barcelona escrita per Marta Aran, que va merèixer el premi MAX 2020 a la millor autora revelació”. La programació d’aquest primer cicle Escena Cambrils, segons Iban Bertran, s’ha pensat a partir d’un criteri eclèctic que pugui arribar a un públic molt ampli. Així, s’ha buscat que totes les produccions treballin des de l’humor i la ironia com a eix fonamental. Ara bé, també destaca el discurs àcid i compromès amb els conflictes socials d’avui dia.  

Obrirà Escena Cambrils l’actor de Vila-seca Xavier Graset, que ha volgut recuperar el monòleg Sobre els danys del tabac… i de les ostres, un text de d’Anton Txèkov, que va dirigir el reusenc Francesc Cerro, i que s’ha pogut veure al Teatre Lliure o la Sala Villarroel de Barcelona, al Bartrina de Reus o a El Magatzem de Tarragona. Continuarà la programació amb Hotel Flamingo de la Cia Clòwnic. Formada pels actors reusencs Gerard Domènech, Carles Bigorra i per l’Edu Méndez de la Selva del Camp, Clownic acaba d’estrenar Hotel Flamingo, que s’inspira en el clàssic Tres Estrelles de El Tricicle, com un homeatge a qui consideren els seus pares teatrals, ara que han anunciat la seva retirada dels escenaris. 

El dissabte 13 de novembre es podrà veure una comèdia clàssica, Les dones sàvies. Els actors Enric Cambray (vinculat a El Terrat) i el vallenc Ricard Farré han adaptat aquesta comèdia amb un èxit que ha assolit nominacions als premis Butaca, als premis de la Crítica i que va merèixer el premi BBVA ex-aequo als millors actors. Després de cinc anys reposant-se, amb aquesta gira actual, la producció de El Maldà arribarà a les 100 funcions.  

La darrera de les produccions que es podran veure durant el primer cicle d’Escena Cambrils serà el monòleg dramàtic Els dies mentits, de Marta Aran, amb l’actriu Lara Salvador. A partir d’un text sobre la sexualitat femenina que va merèixer el premi MAX 2020 a la millor autoria revelació i que a Barcelona es va estrenar a la Sala Flyhard, una de les sales de teatre alternatiu amb més èxit de la capital catalana. 

Iban Bertran assegura que Escena Cambrils arriba amb la voluntat no tan sols de donar continuïtat anual a aquest cicle, sinó de situar Cambrils com una plaça teatral de referència, tant per al públic del Camp de Tarragona com dins el circuit de programació i difusió del teatre professional, especialment per a produccions de petit format. 

Entrades a la venda per internet 

Les entrades anticipades es poden adquirir des d’avui mateix al preu de 10 euros a la plataforma www.entradium.com. També s’ha creat un abonament de 30 euros que dona dret a les quatre funcions a la mateixa plataforma. A la taquilla del Teatre del Casal, el dia de la funció, el preu de cada entrada serà de 12 euros. 

L’aforament del Teatre del Casal de Cambrils és actualment del 70% i, per tant, la capacitat de l’espai és de 170 persones. 

La programació 

Dissabte 16 d’octubre. 21h 

‘Sobre els danys del tabac… i de les ostres’,d’Anton Txèhov.  

Monòleg còmic amb Xavier Graset. Direcció Francesc Cerro. 

De la mà del periodista i actor Xavier Graset coneixerem la singular visió -en format de monòleg, que té el personatge Ivan Ivànovitx Niukhin pel que fa als perjudicis del tabac -i altres verins domèstics- en el cos humà. Un monòleg còmic… perdó, volíem dir: una “conferència rigorosa” a la qual recomanem que assisteixin totes aquelles persones que desitgin deixar de fumar… i també els que no ho vulguin fer. I els senyors metges. I els pares amb filles en edat de casar. I els marits amb mullers autoritàries. I els estudiosos de la química orgànica. I també els de la botànica. I els de la música. I els pares de família nombrosa. I els que estan pensant en formar una família. I els que no. I els que estan patint la crisi. I els que fa anys que estan en crisi… i a totes aquelles persones que vulguin gaudir d’una bona estona escoltant i veient una de les millors peces còmiques breus del dramaturg universal Anton Txèkhov, versionada pel director i dramaturg reusenc Francesc Cerro. 

Divendres 29 d’octubre. 21h 

‘Hotel Flamingo’. Clownic 

Amb  Edu Méndez, Carles Bigorra i Gerard Domènech. Espectacle  familiar (humor) 

Hotel Flamingo és el particular homenatge de Clownic als seus pares teatrals, el Tricicle. Clownic va ser creat pel famós trio català i durant molts anys va representar els seus espectacles allà on ells no podien arribar. Fa 10 anys Clownic va començar a fer els seus propis espectacles i ara que Tricicle ha anunciat la seva retirada ha arribat el moment de retre’ls-hi aquest homenatge i agrair tot allò que han heretat d’ells.  

L’antic Hotel Flamingo vol reobrir les portes. El nou director i propietari sempre ha estat un visionari dels negocis. Per aquest motiu té la gran idea d’obrir les portes de l’hotel en plena pandèmia. Està totalment convençut del gran èxit de l’Hotel Flamingo. Inspirats en la imatge dels personatges principals que la sèrie “Tres estrelles” ens va deixar gravada a la retina quan érem petits, Clownic ha creat aquest espectacle que ens situa en la recepció d’un hotel que fa anys i panys que va viure el seu millor moment.  Segueix amb l’objectiu de fer riure el públic cada 10 segons amb un ritme trepidant, aquest cop darrere del taulell de la recepció de l’Hotel Flamingo. 

Dissabte   13 de novembre. 21h 

‘Les dones sàvies’. De Molière. (producció el Maldà) 

Amb  Enric Cambray i Ricard Ferré. (Humor) 

L’obra neix de la inquietud dels actors Ricard Farré i Enric Cambray per a treballar en profunditat una comèdia de tall clàssic després d’haver treballat junts en diferents espectacles d’altres gèneres. Apareix el seu gust per Molière i per una de les seves grans obres Les dones sàvies, responent així a la primera de les inquietuds plantejades a l’hora de començar el projecte. El segon pas és la idea de condensar aquest gran clàssic i aconseguir-lo dur a escena amb tots els personatges, tan femenins com masculins, però només amb els dos actors. En aquest punt apareix la figura de Lluís Hansen, escriptor, que juntament amb Ricard Farré es posen a treballar en el text amb el desig de crear una dramatúrgia pròpia on el fregolisme escènic i la interpretació en són els pilars fonamentals. 

Divendres   26 de novembre. 21h 

‘Els dies mentits. De Marta Aran. (producció sala Flyhard) 

Amb  Lara Salvador. Monòleg dramàtic.  

Premi MAX 2020 a la millor nova autoria. 

Una dona que ha viscut amb la seva mentida durant 15 anys. Una dona que ha intentat ordenar-la, meticulosament dia rere dia, en un calendari. Una dona que ha intentat que aquesta mentida mai surti al seu món real. Una dona que no té orgasmes. Una dona alliberada que sap ben poc de la seva sexualitat i del seu plaer, però que mostra a la societat, tot el contrari. Una dona, que se sincerarà per primera vegada davant tothom. Els dies mentits és un calendari de totes aquelles mentides que hi ha dins del món del sexe, les que ens diem a nosaltres mateixos, les que ens diuen els altres i les que acabem dient per sentir-nos integrats dins d’una societat sexualitzada. Unes mentides que fan la nostra vida més bonica i plaent però que, alhora, poden ser còmiques, absurdes i esquinçadores. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.