La plataforma participativa El Balcó de Reus rep 20 propostes ciutadanes i continua la crida

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals valora positivament la iniciativa virtual engegada per tal de buscar la participació de la ciutadania i anomenada “El Balcó de Reus” i és que en la primera quinzena de funcionament s’han registrat 20 iniciatives ciutadanes, entre pro postes esportives, culturals, de suport o col·laboratives, entre altres.

La regidora Montserrat Flores explica que “el projecte ha nascut amb vocació de continuïtat i vol anar més enllà de l’actual confinament obligat a causa de l’emergència sanitària”. El Balcó de Reus és una iniciativa nascuda en la campanya Reus@Casa i, en aquest cas, vinculada a la plataforma participa.reus.cat.

Per l’organització és destacable la diversitat d’iniciatives presentades:

– 4 de diferents varietats musicals

– 1 de creixement personal

– 1 d’esportiva

– 2 de fotografia

– 1 d’animació

– 1 de reptes

– 1 de Festa Major

– 1 de guarnir amb banderes els balcons

– 3 de tallers de diferents tipologies (científics, manualitats, creatius i cuina)

Per la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals “s’estan complint els objectius pels quals es va idear El Balcó de Reus i per això animem a la ciutadania a continuar participant-hi”. Per fer-ho cal registrar-se a l’adreça https://participa.reus.cat i publicar aquella iniciativa que es vulgui compartir amb tothom.

Els objectius d’El Balcó de Reus són:

– Donar a conèixer iniciatives que impulsen persones o col·lectius particulars, perquè tothom les pugui conèixer i interactuar amb les persones que ho proposen.

– Disposar d’un espai virtual d’interrelació, que ens permet compartir activitats més enllà dels vincles personals, convertint-se en una eina col·laborativa per connectar tant les veïnes i veïns de Reus, com aquelles persones que tinguin algun lligam amb la nostra ciutat.

– Donar veu a la ciutadania a títol individual o als col·lectius no organitzats que desitgin compartir les seves experiències.

– Fer més amables i fàcils els dies de confinament, i sentir-nos més acompanyats.

– Impulsar la participació ciutadana digital a través de la plataforma Reus Participa: https://participa.reus.cat.

– Desplegar el Reglament de Participació Ciutadana i donar compliment tant al Pla Estratègic de Participació com al Pla d’Acció Municipal, Reus 2019-2023.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.