La programació FILS a la Biblioteca Pere Anguera

La Biblioteca Pere Anguera celebra el sisè aniversari presentant la segona edició de la programació FILS, un projecte que servirà per commemorar el Dia Mundial de la Filosofia, per dedicar activitats a Montserrat Roig, escoltar Marc Parrot, conèixer de prop la periodista Txell Bonet, i moltes altres activitats que es concentraran al voltant de l’espai bibliotecari reusenc els dies 18, 19 i 20 d’aquest mes de novembre.

FILS és un projecte de la Biblioteca Pere Anguera al voltant de l’aniversari de la seva obertura, el 18 de novembre de 2015, que compta amb la col·laboració de Núvol Blanc Comunicació. Té l’objectiu de fer valer el pensament i la reflexió a partir de l’art i la creació per obrir-se de manera col·lectiva a noves realitats més sostenibles.

Es realitzarà durant els dies 18, 19 i 20 de novembre de 2021. Les activitats d’enguany estan relacionades amb “l’impuls a la creació” en l’àmbit català i reusenc.

Des del 5 de novembre es fa un Concurs de fotografia i poesia a través de les xarxes socials de @ReusCultura amb l’objectiu de fomentar la creació artística entre tots els públics.

Del 15 al 30 de novembre, a la Biblioteca Pere Anguera, es farà l’exposició “Cendrós, el mecenes desconegut”, que compta amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Ara bé, el centre de la celebració serà els dies 18, 19 i 20 de novembre amb els següents actes:

  • Dijous 18 de novembre, DIA MUNDIAL DE LA FILOSOFIA

A les 18:00 h Presentació de FILS 2021, a càrrec del Regidor de Cultura, Educació i Política Lingüística, Daniel Recasens Salvador. A continuació “Recital de poemes de Pere Anguera, Josep Carner, Gabriel Ferrater i Víctor Batallé”, a càrrec del Club de Poesia de la Biblioteca Central Xavier Amorós, amb l’acompanyament musical de Gerard Marsal.

A les 19:00 h “L’impuls creatiu, els matisos i l’essència” a càrrec del productor, músic i compositor Marc Parrot. La presentació anirà a càrrec de Fito Luri.

  • Divendres 19 de novembre, LA REVETLLA ROIG

amb la presentació de la periodista cultural Txell Bonet.

A les 19:00 h Un homenatge a Montserrat Roig l’any en què n’hauria fet 75, en un format replicat a diversos llocs de Catalunya.

A les 19:10 h “El rànquing Roig”. La guionista i humorista Oye Sherman (Maria Rovira) dedicarà un monòleg a Montserrat Roig tot destacant les facetes més interessants de la seva carrera.

A les 19:50 h “ Els catalans als camps nazis”. Lectura dramatitzada d’alguns fragments de la monumental obra de Montserrat Roig, adaptats i dramatitzats per la dramaturga Carla Rovira.

A les 20:50 h Lliurament dels Premis #Estiraelfil

I, a les 21:00 h Concert amb Vladivostok

  • Dissabte 21 de novembre

A les 11:00 h FILS dona suport a nous creatius amb la presentació del curtmetratge documental “Memòria assonant”, de Carles Esporrin. El testimoni directe d’una dona que ha viscut la Guerra Civil i la pandèmia de la COVID-19.

A les 12:00 h “Pere Anguera, i l’art amic” aproximació a la relació que va establir amb les arts a través dels seus amics, a càrrec de Salvador Juanpere, escultor i amic personal de l’historiador.

6 anys de Biblioteca Pere Anguera a Reus

Des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística s’aprofita l’efemèride per fer balanç des que es va obrir la instal·lació el dia 18 de novembre de l’any 2015, coincidint amb la data de l’aniversari de l’historiador de qui va agafar el nom la segona biblioteca del Servei Municipal de Biblioteques de Reus.

Des d’aquell dia i fins a l’actualitat, s’ha desenvolupat un projecte intensiu de foment de la lectura, amb un programa d’activitats innovadores i també a partir d’un bon treball en xarxa amb altres agents socials, educatius i culturals del territori.

La població que s’ha atès en total és de 18.697 persones i s’han fet 2.314 carnets. Pel que fa al nombre de volums, actualment en té 42.584, respecte els 24.995 que hi havia en el moment de l’obertura. El préstec total referent al mes d’octubre ha estat de 1.527 volums, un increment respecte els 1.253 de l’any 2020 o els 2.155 de l’any 2019.

També s’han augmentat les activitats i programes que s’han dut a terme a l’espai bibliotecari. En total aquest 2021 hi ha hagut 14 programes, amb un total de 712 assistents. El nombre de programes s’ha pràcticament duplicat des de l’inici de la Biblioteca Pere Anguera. Moltes vegades s’ha optat per dissenyar propostes innovadores que volen experimentar diferents possibilitats de lectura, a partir de relacions suggerents i creatives, sovint amb la capacitat de captar públics de tota la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.