La recuperació ambiental de la zona humida de la Sallida de Montblanc mereixedora del Premi Iniciativa Medi Ambient 2021

L’ajuntament de Montblanc ha guanyat el XVII Premi Medi Ambient, amb una dotació de 5.000 €, per un projecte que té per objectiu millorar ambientalment la Sallida, una zona humida d’elevat interès natural del municipi de la Conca de Barberà, on es potenciaran les condicions òptimes perquè els ocells insectívors i ratpenats puguin refugiar-s’hi i nidificar, vetllant per la biodiversitat de la zona. La proposta planteja la integració de la zona com un espai per a l’educació ambiental i per al coneixement del medi i de la varietat d’espècies de flora i fauna pròpies de la zona, potenciant-lo com un espai d’interès natural.

D’altra banda, la construcció d’un moll submarí ecològic a la platja d’Altafulla ha estat mereixedora d’un accèssit amb una dotació de 1.000€. L’ajuntament d’Altafulla ha projectat la construcció d’aquest moll submarí que actuarà com a barrera ecològica per a la protecció de la costa i amb gran beneficis com a corredor biològic i com a estació subaquàtica al servei de la ciència, la promoció de l’economia local, l’educació ambiental i el turisme de natura. Un projecte emmarcat en la prevenció dels danys del litoral d’Altafulla que causen els efectes del canvi climàtic.

En l’edició d’enguany s’han presentat un total de 12 projectes que promouen i incentiven actuacions destinades a la protecció del medi natural dels municipis de la demarcació, fomentant l’arrelament territorial, l’economia local i la valorització del patrimoni natural i cultural.

La dotació econòmica del Premi Iniciativa Medi Ambient és d’un total de 6.000€; un primer premi dotat amb 5.000 € i un accèssit de 1.000 €. I l’objectiu d’aquest Premi Iniciativa Medi Ambient respon a la voluntat de la Diputació de Tarragona de treballar transversalment amb el món local posant el focus en l’acció climàtica i la transformació del territori amb l’impuls de polítiques que prioritzen la transició energètica i ecològica.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.