La regidoria de Medi Ambient impulsa un concurs fotogràfic pel Dia de la Biodiversitat

La regidoria de Medi Ambient i Recursos Humans celebra el Dia Internacional de la Biodiversitat, el 22 de maig de 2021, amb un concurs fotogràfic a la xarxa social Instagram. El concurs té per objectiu fomentar la participació social, la creativitat i incentivar que la ciutadania mostri la biodiversitat de Reus a través de fotografies de la vida natural als parcs, jardins, camins, camps i conreus de la ciutat i al seu terme municipal.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, destaca: “Aquesta és una de les accions emmarcades en el pla de sensibilització per a implicar a la ciutadania en els objectius ODS. A través de la fotografia, què és un llenguatge universal, volem difondre i involucrar als veïns i veïnes de la importància de preservar la riquesa natural i diversitat biològica del nostre municipi”.

Biodiversitat a Reus

A Reus hi ha 24,7 hectàrees de parcs i zones verdes i 2.341 hectàrees de superfície agrícola conreada. Entre les actuacions que realitza el consistori des de la regidoria de Medi Ambient i des de la regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública per potenciar la biodiversitat a la ciutat es troben actuacions com deixar troncs morts en descomposició que proporcionen refugi i menjar pels insectes i alhora serveixen d’aliment a ocells i altres insectes; realització de tractaments preventius com l’alliberament de marietes per a la lluita biològica de plagues; substitució de la gespa per prats naturals; plantació d’espècies autòctones que requereixen poca aigua pel seu manteniment; control de vegetació amb segues mecàniques sense aplicació d’herbicides, etcètera. 

Des de Medi Ambient també s’està impulsant el desenvolupament del projecte de la V Verda: Xarxa d’Espais Lliures de Reus. Recentment s’ha posat en marxa la licitació del servei de redacció del Pla d’acció per al desenvolupament de la V Verda, que amb accions del tipus tractament de marges, reconducció d’aigües, creació de zones ombrejades de confort, etcètera preveu fer una ciutat més resilient al canvi climàtic i als períodes de sequera, augmentant la connectivitat ecològica a través de les rieres i barrancs, la biodiversitat i els valors ambientals de la ciutat de Reus.

Concurs

Per participar en el concurs de fotografia cal tenir més de 18 any. El termini per penjar les fotografia a Instagram és del dissabte 22 de maig al dilluns 31 de maig (10 dies).

Els requisits per a participar són els següents:

  1. Capturar fotografies del paisatge i la natura a Reus
  2. Publicar-les al perfil d’Instagram, seguir a @reus_cat i comentar amb els hashtags #ReusBiodiversitat i #Reus2030
  3. Marcar la ubicació de la fotografia
  4. Aconseguir likes
  5. El perfil de la xarxa social Instagram ha de ser obert per a que les fotografies siguin accessibles
  6. No hi ha límit de número de fotografies per a participar

Les fotografies han de ser exclusives de l’autor/a i en el concurs no s’acceptaran fotografies d’animals domèstics o espècies en perill d’extinció. Podeu consultar les bases al pdf adjunt.

Fotografies guanyadores i premis

De les 30 fotos amb més likes, el jurat farà una selecció de 12 fotos. Aquestes es reproduiran a l’edició d’un calendari de sobretaula il·lustrant cadascuna un mes de l’any. D’entre aquestes 12 fotos el jurat escollirà la foto guanyadora d’una nit en un bungalow de fusta al càmping Prades Park amb esmorzar al restaurant Comtes de Prades.

La regidoria de Medi Ambient obsequiarà a tots els participants en el concurs que hagin complert les condicions amb una guia de “Rutes per Reus i el seu Entorn”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.