La regidoria d’Esports impulsa l’esport femení amb una oficina de suport i promoció

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus, mitjançant la societat municipal Reus Esport i Lleure, posa en marxa a partir d’aquest mes de juny una Oficina de l’Esport Femení amb l’objectiu de promocionar i impulsar l’activitat física i l’esport femení a la ciutat. El nou servei es marca en una primera fase diversos objectius i accions, així com la identificació d’aquelles accions prioritàries per abordar la gestió del canvi i la transformació per potenciar i donar visibilitat a la pràctica esportiva femenina a tots els nivells. Aquesta iniciativa està recollida dins dels objectius estratègics de la regidoria i el Pla Acció Municipal (PAM) 2019-2023.

L’oficina ja treballa en la recopilació de totes les dades de pràctica esportiva federada, escolar o d’esport per tothom i en mesures concretes de promoció, informació i recerca. Entre les primeres acciones que portarà a terme, en una primera fase, es contempla:

  • Posar a disposició de les participants de la Cursa de les Dones d’aquest any un servei d’avaluació de la condició física i pautes d’entrenament per arribar en les millors condicions a l’edició 2021
  • Un servei d’atenció i gestió de qüestions relacionades amb l’esport femení que tant esportistes com clubs de la ciutat puguin plantejar. Les consultes es podran adreçar al correu esportfemeni@reusesport.cat i seran ateses en funció de la seva complexitat mitjançant resposta al correu electrònic, reunions virtuals o resposta telefònica.
  • Un cicle de conferències virtuals de formació i informació de temàtica variada entorn a l’esport femení. (ho podem incloure o fer una nota d’aquí uns dies si no està clar)

“Des de l’Oficina de l’Esport Femení volem donar a conèixer i consolidar els referents femenins de l’esport de Reus en tots els seus àmbits, i per aquest motiu volem disposar del màxim suports per part d’aquelles dones vinculades a l’esport que han assolit un nivell que les situa com a referents”, ha explicat el regidor d’Esports, Pep Cuerba.  Per citar alguns exemples, l’Oficina compta amb el suport de la jugadora internacional de pàdel Ari Sánchez; la snowboarder  Núria Castan; la corredora de trail Núria Gil; l’esportista olímpica Irache Quintanal o el conjunt de Roller Derbi Insubmises, que ha construït un projecte 100% femení implementant una nova modalitat esportiva a la ciutat.

Cursa de les Dones 2021

L’edició 2021 de la Cursa de les Dones tindrà lloc aquest any el dia 3 d’octubre. La data d’inici de les inscripcions s’anunciarà properament, un cop es pugui decidir el format d’aquesta edició d’acord a les indicacions del PROCICAT, tot i que s’espera es pugui portar a terme amb la màxima normalitat. La cursa mantindrà la condició de cursa solidària i es recolliran fons per a la lluita contra el càncer, aquest cop donant suport a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

L’Oficina de l’Esport Femení posarà a disposició de les futures participants un servei d’avaluació de la condició física i pautes d’entrenament per arribar en les millors condicions a l’edició 2021.

En concret, totes aquelles dones, a partir dels 16 anys, que ho desitgin podran conèixer i avaluar la seva condició física mitjançant un recull de dades i paràmetres físics i un test estandarditzat.  La prova, dissenyada per la Unitat de Medicina de l’Esport de Reus, permet establir el perfil de condició física de les participants i a partir d’aquest perfil  oferir pautes d’entrenament. Aquests entrenaments podran desenvolupar-se a l’exterior del Pavelló Olímpic Municipal de Reus de manera supervisada un dia a la setmana.

El test es podrà realitzar de manera gratuïta entre el 15 de juny i el 15 de juliol de dilluns a dijous amb inscripció prèvia, a la www.reusesport.cat. A partir d’aquella data s’obriran els grups d’entrenament supervisats.

La cursa de la dona de Reus ha esdevingut l’activitat esportiva i solidària més multitudinària de les organitzades a la ciutat, superant les dos mil participants tant en l’edició presencial de 2019 com en la prova virtual de 2020. 

Programació de conferències

INSTALIVE – @reusesport   @lligacontraelcancer21 de juny a les 18:00hLliga contra el CàncerAgustina SirgoPresidenta de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’EbreTEMA: Hàbits esportius saludables que poden ajudar a prevenir el càncer. INSTALIVE -@reusesport    @marina.gole1 d’octubre a les 20:30hNutricionista del RCD EspanyolMarina GonzálezTEMA: L’alimentació en l’esport femení.  INSTALIVE- @reusesport  @lligacontraelcancer15 o 22 d’octubreLliga contra el CàncerAgustina SirgoPresidenta de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’EbreTEMA: Destinació dels fons recaptats.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.