La ruta artística “l’Art transforma els Ravals” s’inaugura aquest dissabte

La ruta artística “l’Art transforma els Ravals”, promoguda en el marc del projecte Reus Espais Vius, s’inaugura aquest dissabte, 13 de novembre, amb intervencions a 18 aparadors dels ravals de Sant Pere i Robuster. Les obres han estat elaborades per quinze artistes i els alumnes del Col·legi Sant Josep i l’Escola d’art i disseny. La proposta té el doble objectiu de posar en valor els aparadors buits a través de les intervencions artístiques i donar visibilitat a la comunitat artística.

L’exposició es podrà visitar a partir de les 12 hores d’aquest dissabte. Els aparadors es descobriran d’un en un amb la comissària de l’exposició, la Meritxell Perpinyà, i els propis artistes seran els encarregats d’explicar les seves obres. Hi haurà acompanyament musical per part del grup the Meme i dels estudiants de l’escola de música del centre de lectura, els quals tocaran musica clàssica repartits per la raval Robuster i la raval Sant Pere. També es repartiran tiquets d’un euro per gastar als establiments col·laboradors en l’acte: Lizarran, L’Espigueta, Hervibore i la Glòria.

Els locals i artistes que exposen les seves obres son els següents.

 1. Nuri Mariné, pintora i muralista. Hotel Gaudí.
 2. Gerard Valls, especialista en joiera artística i gravat sobre metalls. Rv. Robuster 41. Obra: La Mort en Rose.
 3. Vicent M. Anglès, especialitzat en escultura i en investigació en el camp de l’art sonor. Rv. Robuster, 39. Obra: Llindars
 4. Ariadna Parreu i Pau Magrané, especialistes en disseny, dibuix i animació. Rv Robuster, 29. Obra: Fruit
 5. Càmbium, col·lectiu format per l’Arnau Casanoves i l’Alba Domingo. Rv. Robuster 23 local1. Obra: Arrels
 6. Irene Cases, especialista en disseny i il·lustració. Rv. Robuster 23 local 3. Obra: La Matriu
 7. Morgana Ávila, especialista en creació d’obres d’art en suport tèxtil de seda. Rv Rv. Robuster 21 local 2. Obra: la Hipocresia Social
 8. Ares, escultor. Rv. Robuster 22. Obra: Ànimes
 9. Alumnes del col·legi Sant Josep. Rv. Robuster 13
 10. Verònica Moragas, fotògrafa. Rv. Robuster 11
 11. Alumnes de l’Escola d’Art. Rv. Sant Pere 5. Obra: Tomba el Raval
 12. Esther Ferrando, l’escultura, la fotografia i les instal·lacions multimèdia. Rv. Sant Pere 19. Obra: Desitjos de blaus per transformar el món
 13. Alina Ballester, especialista en pintura, il·lustració i gràfica publicitària. Sant Pere, 8
 14. Fina Veciana, pintora i artista multidisciplinària. Rv. Sant Pere 18. Obra: Balanceig
 15. Helena Cortés, especialista en Arquitectura Efímera i Interiorisme. Rv. Pere 20 local 1
 16. Cristina Gómez, experta en gràfica publicitària, arts plàstiques i disseny. Rv. Sant Pere 22. Obra: #Reutiliza #Rediseña #Reducetuhuella
 17. Futerri Art, expert amb disseny gràfic corporatiu, publicitari, web, multimèdia, audiovisual i decoratiu. Plaça de la Sang 1A. Obra: Egocentrisme.
 18. Oficina de l’Ajuntament. Rv. Robuster 43. Hi haurà una exposició de fotografies dels locals abans i després de llogar-los.

L’exposició ve inspirada per la campanya participativa “Com transformaries el món?”, que va recollir més de 1200 propostes de la ciutadania per incidir en la transformació com a idea per generar un canvi positiu en l’àmbit social en l’espai urbà i desenvolupament econòmic, implicant a la ciutadania en el muntatge de la proposta artística participativa.

Cada aparador explica un concepte relacionat amb una problemàtica medi ambiental o social i les obres s’han realitzat a partir dels residus que generem les persones en la nostra quotidianitat.

La proposta artística s’ha treballat sota la direcció creativa de la Meritxell Perpinyà amb un disseny que pren com a fil conductor l’art que transforma, on els i les artistes locals s’han inspirat en les respostes dels ciutadans de Reus per intervenir els aparadors artísticament.

L’exposició i ruta pels aparadors es podrà visitar fins que els locals es vagin emplenant amb nous negocis.

Ajuts pels emprenedors

La intenció d’aquesta exposició, a més d’oferir una proposta cultural innovadora i de qualitat i donar suport als nostres artistes, és emplenar els locals buits de la zona. Per això, des de la Regidoria d’Empresa i Ocupació ja s’està treballant en les bases d’unes subvencions amb una dotació econòmica de 200.000 euros pels emprenedors que apostin per instal·lar els seus negocis a l’eix dels ravals Sant Pere i Robuster.

Les bases, que es donarem a conèixer en breu, premiaran els negocis de triple impacte, amb la sostenibilitat com a pilar i lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.