La Setmana de l’Art convoca més de cent activitats arreu de Catalunya

La Setmana de l’Art a Catalunya programa 115 activitats arreu del país entre el 25 de novembre i el 3 de desembre de 2021, amb la finalitat de fer visible les propostes artístiques i facilitar a la gent la seva participació. Es tracta d’una iniciativa de les Galeries d’Art de Catalunya (GAC), que presenta exposicions, visites guiades, rutes per les galeries, conferències i altres activitats adreçades a públics i perfils diversos arreu de Catalunya i en la qual s’han implicat 73 organismes, entre museus, fundacions, centres d’art i galeries d’art.

La Setmana de l’Art a Catalunya respon a tres objectius clarament definits per les Galeries d’Art de Catalunya (GAC). En primer lloc, apropar les arts visuals al conjunt de la població. En segon lloc, fomentar la interrelació entre els agents públics i els privats; és a dir, d’una banda, els museus i centres d’art, i d’una altra, les fundacions i galeries d’art. I en tercer lloc, subratllar el paper que les galeries d’art tenen en l’ecosistema cultural del país com a elements dinamitzadors de la creació i el talent artístic.

En aquest sentit, la Setmana de l’Art a Catalunya planteja un total de 115 activitats de formats diferents, que permeten situar l’art en el centre d’atenció. El programa elaborat per a l’ocasió està estructurat en diferents tipus de propostes, on predominen les exposicions d’art, tant a les mateixes galeries com als museus, fundacions i centres d’art, tant de titularitat pública com privada.

70 exposicions
La Setmana de l’Art a Catalunya (SAC) convoca 45 exposicions a museus, fundacions i centres d’art, a més de 25 a les galeries d’art. En alguns casos, es tracta de mostres especialment dissenyades per a l’ocasió, mentre que en altres, els organismes expositors s’han sumat a l’esdeveniment incorporant-hi l’exposició al programa d’actes i, en diversos casos, organitzant-hi activitats paral·leles. Diverses galeries que inauguren exposició han programat vernissatges durant els nou dies que dura l’esdeveniment.

Experiències diverses
El programa de la SAC inclou, a més de les exposicions, altres tipus de propostes. Per una banda, hi ha visites guiades a exposicions i rutes per galeries d’art. També hi ha conferències, diàlegs i debats i, al mateix temps, planteja altres tipus d’originals iniciatives, com un passeig entre les vinyes d’art, vermuts amb artistes o recitals poètics.

Arreu del país
La Setmana de l’Art neix amb una clara voluntat de presència en el conjunt de Catalunya. Hi ha actes programats a Barcelona, però també arreu del país. La vertebració territorial de les GAC (amb galeries membres en diverses comarques catalanes), així com la participació de museus i altres organismes d’una trentena de poblacions diverses afavoreix aquesta diversificació territorial del programa.

Nous públics
El programa de la Setmana també debatrà sobre l’educació i la creació de nous públics que s’interessin en l’art. Les galeries Il·lacions i Pigment seran l’escenari de dos diàlegs, respectivament, sobre l’educació artística com a eina d’inclusió social i el cinema com a eina de l’educació en arts visuals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.