La Torre del Port de Cambrils acull l’exposició ‘Formentera, illa endins’

La Torre del Port reobrirà portes el proper 2 de juliol a les 12 hores amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Formentera, illa endins d’Eva Parey, organitzada pel Museu d’Història de Cambrils. L’edifici ha hagut de tancar aquesta darrera quinzena del mes de juny a conseqüència d’una avaria greu que ja  ha estat resolta amb l’ajuda dels serveis tècnics municipals. Aquest fet ha obligat a posposar la reobertura i la inauguració de l’exposició, prevista inicialment per la present setmana dins la Festa Major de Sant Pere. 

La mostra itinerant, que es podrà visitar fins el 28 d’agost, està composta per imatges actuals fruit d’un viatge a l’interior d’un territori mediterrani àrid i sec com és l’illa de Formentera, la frontera de la qual està dibuixada per fines línies d’aigua cristal·lina i un cèrcol natural, sinuós o abrupte que capta amb respecte la seva autora. Una introspecció a la doble insularitat que ha resguardat durant segles la tradició pagesa, avui en dia en total transformació. Morfologia illenca, espai físic i entorn humà tatuat en el caràcter formenterer. 

Eva Parey és frotògrafa freelance, especialitzada en fotografia documental, fotoperiodisme, viatges i retrat. Ha publicat a El País, Diari Ara, El Mundo, Esquire Latinoamerica, 7K, Descobrir Catalunya entre d’altres. És Antropòloga Social i Cultural per la URV i imparteix classes de fotografia a la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta doble vessant la convida a adonar-se de la riquesa humana de la societat austera de l’interior de Formentera, amb costums ancestrals.  

Diversos viatges a l’illa a partir de 2009 li permeten recollir un material excepcional amb pagesos i pescadors de protagonistes que són objecte fins hi tot d’una publicació amb la sèrie “Arrelats”. El seu treball s’ha exposat a diverses sales del país i també a París.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.