La Vall de Siarb, per Ester Borràs Giol

La vall de Siarb (o de Soriguera) es troba a la comarca del Pallars Sobirà i queda englobada dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. El riu del Cantó, que la conforma, acaba abocant les seves aigües al Noguera Pallaresa, a l’alçada de Sort. La mateixa vall és la que permet la comunicació viària entre les comarques del Pallars i l’Alt Urgell (al Port del Cantó), per una carretera plena de revolts, però amb encant i bones vistes.
Aquesta és una altra de les valls prepirinenques més aviat oblidades i, per tant, segur que qualsevol de les excursions que hi fem ens acabarà sorprenent.
Una de les més fàcils és la passejada al voltant del nucli de Llagunes, situat al cor de la vall, que ressegueix el curs del riu i permet descobrir dues fonts antigues. Més llarg, però farcit de diversos atractius, és l’itinerari que ressegueix la part baixa de la vall, entre Sort i el característic poble de Tornafort.
Si encara hi volem dedicar més esforç, també tenim la pujada fina a la Torreta de l’Orri (2.439 m), ja sigui des de Llagunes o des de Rubió, que és el poble habitat a més alçada de Catalunya (1.648 m). El circ de les Comes de Rubió és ben bonic i des del cim de la Torreta hi ha una bona panoràmica; potser fins i tot ens sobrevolarà algun trencalòs, o bé un aufrany. A més a més és un recorregut que es pot fer en qualsevol època de l’any, fins i tot a l’hivern, equipats amb raquetes.

Consulteu l’agenda a www.gepec.cat
Més informació: 977 331 142
secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.