A l’agost dilluns de música a les Biblioteques Municipals

Les Biblioteques Municipals viuen des d’aquest dilluns i fins al 4 de setembre diferents recitals inclosos dins la programació estiuenca. La primera actuació és aquest dilluns 31 de juliol a les 20:00 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós en el marc del cicle “Biblioteques amb DO”: Joan Artigas, acompanyat per Pau Domènech al clarinet, la flauta i el saxo, posarà música i veu a diferents poemes de Gabriel Ferrater, Pere Quart, Joan Salvat-Papasseit i Salvador Espriu. La resta de concerts es realitzaran a la Biblioteca Pere Anguera dins el programa “Biblioteca Chill Out amb els nostres músics”.

L’actuació de Joan Artigas aquest dilluns a la BCR, titulada “De l’amor i del temps. Artigas canta Gabriel Ferrater”, és l’última del cicle Biblioteques amb DO, que s’acomiada després de diferents actes realitzats cada dilluns de juliol. Fins al 3 d’agost encara es pot visitar en aquesta biblioteca l’exposició “Vinyetes. Història del còmic en català”, produïda pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

El cicle programat a la Biblioteca Pere Anguera proposa els següents concerts:

   • Dilluns 7 d’agost: Marc Cortadelles. “Caminando” és un viatge musical que va del jazz manouche al blues-rock passant pel funk, reggae, bossanova, pop… És el primer disc d’estudi del cantautor Marc Cortadelles gravat el 2016 a Reus amb músics de luxe i compost a Hendaia (País Basc) amb la inspiració del riu Bidasoa.
   • Dilluns 21 d’agost: Marta Garcia. Marta d’Ivori. Es defineix com “dels 90 i amant de les arts; influïda per tot el que m’envolta, autodidacta i sensible a tot allò que surt de l’ànima. Vaig decidir que la música seria el camí, intimista (però no tancat), per explicar històries i fabricar endorfines. M’agrada compartir-ho i solapar les persones dins de l’atmosfera que neix a l’escenari”.
   • Dilluns 28 d’agost: Lluís Capdevila presenta “Diàspora”. Concert de jazz a càrrec del pianista Lluís Capdevila, que presenta el seu àlbum de debut “Diàspora”. La música està inspirada en les vivències que el prioratí afincat a Reus ha tingut a la ciutat de Nova York durant 9 anys.
   • Dilluns 4 de setembre: Fito Luri presenta el treball “Planetes càlids”, que reuneix onze noves cançons en la seva versió física que es converteixen en dotze a l’edició digital, ja que s’hi afegeix una nova versió d’un dels seus clàssics: “Lluny”. Aquests nous temes ens parlen musicalment de la senzillesa i la calidesa, ens obsequien amb ambients suaus, amb matisos enriquidors, amb musicalitats exquisides… És un disc on la cançó té valor com a tal, en singular, com a petita però sincera obra creativa.

Des de les Biblioteques Municipals s’han programat també aquest estiu les activitats “Visca la revolució!” com a joc de lectura de l’estiu 2017 i “A la biblioteca fem salut amb el Dr. Frias”.

Joc de lectura de l’estiu 2017: “Visca la revolució!”

   • Per a públic infantil i familiar: localitzar a les biblioteques un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se. S’hi podran trobar revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta. Registra’t i llegeix les lectures revolucionàries que trobaràs a les biblioteques!
   • Per a grups concertats: divendres de juliol i agost a les 10:00 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós i a la Biblioteca Pere Anguera.
   • Club d’estiu per a lectors i lectores fins a 13 anys: els dimecres de juliol i agost a les 18:30 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós i els dijous de juliol i agost a les 18:30 h a la Biblioteca Pere Anguera
   • Per a públic juvenil i adult: participa a la recerca dels llibres revolucionats que han fugit de les biblioteques i es troben escampats a diferents indrets de la ciutat. A partir d’un codi QR es podrà localitzar els llibres inclosos en l’activitat. La persona que localitzi més llibres i els llegeixi guanyarà el premi final.
   • Paral·lelament es realitzarà l’exposició “Visca la revolució!, durant el mes de juliol a la Biblioteca Pere Anguera i durant el mes d’agost a la Biblioteca Central Xavier Amorós. En aquesta exposició podreu trobar-hi diferents tipus de revolucions i aquells llibres que el CLIJCAT ha seleccionat per a la mostra.

“A la Biblioteca fem salut amb el Dr. Frias”
Coincidint amb els actes que s’han organitzat aquest any a Reus en record i homenatge del metge pediatre Alexandre Frias i Roig (Reus, 1878-1963), la Biblioteca Pere Anguera proposa un taller que combina llibres i salut cada dimarts de juliol i agost a 18:30 h a càrrec de Còdol Educació.

Horaris d’estiu
L’horari d’obertura de les Biblioteques Municipals aquest estiu serà el següent:

   • Biblioteca Central Xavier Amorós: de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 h i de dilluns a dijous de 17:00 a 20:00 h.
   • Biblioteca Pere Anguera: divendres de 10:00 a 14:00 h i de dilluns a dijous de 17:00 a 20:00 h.

La tercera biblioteca de la ciutat és la del Centre de Lectura, que durant l’estiu obre de dilluns a dissabte de 10:00 a 13:00 h i de dilluns a divendres de 17:00 a 20:00 h, amb els dissabtes d’agost tancat al públic i que també participa de l’activitat del Joc de Lectura de l’estiu.

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.