L’Ajuntament acorda amb els restauradors nous horaris d’obertura de les terrasses

L’Ajuntament acorda amb els restauradors nous horaris d’obertura de les terrasses

 

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Projecció de Ciutat i de la Guàrdia Urbana, ha arribat a un acord amb els representants del sector de la restauració de la ciutat per fixar nous horaris d’obertura de les terrasses. L’acord té com a objectiu fer compatible al mateix temps l’oferta d’oci, el negoci de les activitats privades i el descans veïnal. La nova regulació fixa l’horari d’obertura de 8:00h a 1:00h, excepte els dijous, divendres, dissabtes i vigílies de festius que serà de 8:00h a 2:00h.

A partir de l’hora límit de tancament no es podrà permetre l’accés a la terrassa, ni servir cap consumició, i hauran de cessar totes les activitats recreatives que s’estiguin realitzant. Un cop tancada la terrassa, les consumicions no es podran emportar per cap mitjà, com pot gots de plàstic o similars.

L’Ordenança de Civisme estableix que l’ocupació de la via pública ha de respectar el descans del veïnat, evitant sorolls o molèsties que puguin perjudicar la seguretat, l’ordre i, en general, la bona convivència ciutadana.

Els nous horaris donen resposta a les queixes veïnals que l’Ajuntament de Reus atén en relació a molèsties veïnals que tenen el seu origen en aquests establiments que disposen de llicència de terrassa a la via pública.

En aquest sentit, l’acord amb el sector de la restauració equilibra l’exercici de l’activitat empresarial dels establiments de restauració amb els inconvenients que aquests establiments puguin produir a la resta del veïnat, com són les aglomeracions que s’originen a la via pública en la zona de la terrassa, amb els conseqüents sorolls, molèsties i obstacles als habitatges confrontants o annexos.

Oci nocturn de qualitat

La Junta Local de Seguretat ha constatat en successives reunions que Reus té un oci nocturn de qualitat. L’Ajuntament vetlla perquè es mantinguin els nivells de soroll, seguretat, i civisme d’acord als estàndars de convivència. Els problemes principals vinculats a l’oci nocturn no solen venir donats pels locals, sinó pels clients que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns. La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es p oden produïr a la via pública.

La Guàrdia Urbana i els locals d’oci nocturn han realitzat campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa.

Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s’informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.