L’Ajuntament actualitza la guia de camins: «Rutes per Reus i el seu entorn»

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació ha editat “Rutes per Reus i el seu entorn”, una guia i un plànol amb opcions per recórrer a peu o en bicicleta itineraris urbans, rurals i de fora del terme municipal. La publicació redissenya, amplia i actualitza la “Guia d’Itineraris rurals” i el plànol que l’Ajuntament de Reus va editar fa 14 anys amb molt bona acceptació per part de la ciutadania.

La nova edició incorpora la planificació i les inversions en senyalització i manteniment que l’Ajuntament a fet a la xarxa de camins del terme, així com les modificacions urbanístiques i les noves infraestructures que en els darrers anys han afectat els traçats de les rutes.

17 rutes
La guia inclou les 11 Rutes Reus: 6 d’eminentment urbanes i ja publicades en fulletons com a  Rutes Reus que busquen promoure l’exercici físic saludable entre els reusencs; 4 itineraris rurals que enllacen la ciutat urbana amb la part rural del terme i que comuniquen amb l’itinerari denominat la Gran volta a Reus.

S’hi ha incorporat també 5 rutes que arriben fins als peus de la Mussara, a la Miranda de Puigcerver i la baronia d’Escornalbou, als paisatges de l’oli que van impressionar Joan Miró, a la terra de l’avellana, endinsant-se en el Tarragonès, i també fins a la talaia per excel·lència que és el Puig d’en Cama.

Finalment, la tradició excursionista de llarga distància de Reus ha fet incloure també una breu ressenya del recorregut que uneix el terme amb Montserrat tot passant pel monestir cistercenc de Santes Creus.

5.000 exemplars
La guia estarà disponible de manera gratuïta a la web de l’Ajuntament de Reus, des d’on es  podrà descarregar el document en format pdf.

L’edició en paper de la guia té una tirada de 5.000 exemplars, i es distribuirà des de l’Oficina de Turisme de la plaça del Mercadal, a un preu de 3 euros. El cost de la edició de la guia i el plànol han estat de 17.130,39 euros els 5.000 exemplars.

Nova senyalització
La regidoria de Medi Ambient i Ocupació completarà en les pròximes setmanes els treballs de senyalització de tota la xarxa de camins de Reus iniciats el 2017, seguint una proposta dels Pressupostos Participatius.

La senyalització emprada és en xarxa: en qualsevol punt del territori es pot saber cap a on es va i la distància del destí, a més a més del nom del camí.

D’altra banda, s’està ultimant la compra de 13 panells informatius per complementar la informació sobre les rutes i els camins. Es posaran en punts estratègics de la xarxa i la renovació de la informació en 4 punts existents, també dins dels pressupostos participatius.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.