L’Ajuntament amplia els Espais d’Aprenentatge Digital amb tres nous punts d’atenció presencial

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals amplia la xarxa d’Espais d’Aprenentatge Digital amb la incorporació de tres nous punts d’atenció presencial a les dues biblioteques municipals i a les dependències de l’antic hospital. Els Espais d’Aprenentatge Digital són espais físics de divulgació, repartits en diferents serveis i equipaments municipals, on la ciutadania pot trobar-hi eines i acompanyament que li permeten relacionar-te amb normalitat amb l’administració electrònica.

Els Espais d’Aprenentatge Digital ofereixen equips informàtics, connexió gratuïta a Internet i acompanyament personalitzat, per tal d’aprofundir en el coneixement de la tramitació a través d’Internet amb qualsevol administració; la Carpeta Ciutadana, com un espai personal de relació amb l’Ajuntament de Reus; i eines per avançar en l’autonomia digital de la ciutadania.

A partir del mes d’abril es posaran en marxa els tres nous punts d’atenció a la Biblioteca Central Xavier Amorós, a la Biblioteca Pere Anguera i a les dependències municipals de l’antic hospital, al carrer de Sant Joan; i se sumen als següents:

  • Centre Cívic del Carme
  • Centre Cívic Llevant
  • Centre Cívic Mas Abelló
  • Centre Cívic Mestral
  • Centre Cívic Migjorn
  • Centre Cívic Ponent
  • Oficina Tècnica Empresarial
  • Oficina d’Atenció Ciutadana
  • Oficina Municipal d’Escolarització
  • Servei d’Atenció i Informació al Contribuent

L’acompanyament personalitzat a través dels nous Espais d’Aprenentatge Digital sempre és amb cita prèvia, que es pot sol·licitar als equipaments on hi ha un punt d’atenció, a www.reus.cat/feselclic o trucant al 977010 010.

200 persones ateses en 5 mesos
Des del passat mes de novembre, els espais d’aprenentatge digital compten amb dos professionals contractats a través de plans d’ocupació per tal de fer l’acompanyament a la ciutadania. En 5 mesos, s’han atès a 208 persones, majoritàriament des dels espais ubicats als centres cívics.

El 56% dels tràmits realitzats són amb l’administració catalana. La preisncripció escolar i la sol·licitud del bo social tèrmic han estat els més realitzats. El 27% dels tràmist són amb l’Ajuntament. I el 17% restant són amb l’administració estatal.

“Vols fer un tràmit telemàtic i no saps com fer-lo? T’ajudem a fer el clic!”
La posada en marxa dels Espais d’Aprenentatge Digital, en els seus formats web i presencial, són un pas més en el procés de transformació digital de l’Ajuntament de Reus per impulsar la relació de la ciutadania amb l’administració a través de canals telemàtics. Concretament, s’emmarca en la línia d’accions Autonomia Digital Ciutadana, orientada a la cohesió social en l’àmbit de les noves tecnologies.

Els Espais d’Aprenentatge Digital són fruit de la col·laboració del Servei de Tecnologies de la Informació i les Telecomunicacions, les oficines municipals d’atenció a la ciutadania i els centres cívics, i porta al format físic i presencial l’Espai d’Aprenentatge Digital, que també es pot trobar al web municipal reus.cat i a la seu electrònica.

L’Espai d’Aprenentatge Digital allotjat al web de l’Ajuntament disposa de guies i altres materials divulgatius àgils per facilitar la relació de la ciutadania amb l’administració electrònica en qüestions com obtenir l’idCAT Mòbil, fer un tràmit telemàtic, accedir a la Carpeta Ciutadana i tots els seus avantatges, les notificacions electròniques o el pagament de rebuts. Aquesta informació també es trobarà físicament en els espais aprenentatge digital.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.