L’Ajuntament de Reus destina 4,5 milions el 2021 al Pla de Reactivació Econòmica i Social

L’Ajuntament de Reus destinarà aquest 2021 un total de 4,5 milions d’euros al Pla de Reactivació Econòmica i Social. El paquet d’accions busca continuar incidint i corregint la desacceleració econòmica per contribuir al manteniment del teixit productiu i econòmic a la ciutat; i continuar donant resposta a les persones que més pateixen la crisi econòmica i social.

Les accions planificades per aquest 2021 s’estructuren en quatre grans àmbits, i els pressupostos previstos són els següents:

 • Reactivació social: 300.000 euros
 • Suport a l’empresa i promoció de ciutat: 2 milions d’euros
 • Generació d’ocupació: 1,2 milions d’euros
 • Impuls del coneixement i la innovació: 1 milió d’euros.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, acompanyats d’altres membres del govern de Reus, han presentat aquest dimecres, 12 de maig, el paquet de noves accions, que es finançaran amb recursos propis via pressupost de l’Ajuntament 2021, romanent de tresoreria de l’exercici 2020, i pressupost de les empreses municipals.

“Som conscients que la crisi sanitària i els seus efectes socials i econòmics continuen. Estem al costat de la gent, i hem treballat un paquet de noves accions. Donem continuïtat al Pla de Reactivació Econòmica i Social amb accions dotades amb 4,5 milions d’euros”, ha afirmat l’alcalde.

Al seu torn, la vicealcaldessa ha afegit: “Apostem per la proactivitat i per la planificació. En això hem estat pioners i referents. I també hem estat referents en fer-ho des del consens. Des del primer moment, i ara. perquè el Pla de Reactivació és i ha de continuar sent un Pla de Ciutat”.

Algunes de les accions destacades del Pla de Reactivació Econòmica i Social són:

Reactivació social

 • Dotació pressupostària per atendre les necessitats d’alimentació i de pobresa energètica generades per la crisi sanitària: 300.000 euros. El pressupost ordinari de l’Ajuntament pel 2021 ja va preveure un increment de 210.000 euros. Ordinari i reactivació sumen un import de 510.000 euros per atendre les noves necessitats generades per la crisi sanitària.

Suport a l’empresa i promoció de ciutat

 • Nova edició dels Bons Reus: 720.000 euros.
 • Reus Espais Vius, projecte de revitalització comercial dels ravals de Robuster i de Sant Pere a través de la reactivació dels locals buits per donar cabuda a negocis d’impacte positiu per a les persones i el medi ambient: 400.000 euros
 • Exempció fiscal durant 3 mesos que vam aprovar en el pagament dels rebuts de les taxes d’ocupació de la via pública i de la recollida de brossa comercial. Aquesta mesura ha suposat un estalvi per als contribuents de 280.000 euros.
 • Paquet d’ajudes i promoció de diversos sectors econòmics: 290.000 euros.

Generació d’ocupació

 • Plans d’experienciació laboral i professional, de caràcter transversal, que servirà per desenvolupar accions que es derivin del Pacte Local per a l’Ocupació: 810.000 euros.

Impuls del coneixement i la innovació

 • Projecte vinculat a la creació d’start-ups i laboratori de projectes que vincularà els sectors tecnològic, de la nutrició i de la salut: 820.000 euros.
 • Incubadora TIC Sensor, una plataforma d’acceleració empresarial destinada a la captació i capacitació del talent digital: 60.000 euros.
 • Projecte Innolab, un ecosistema i espai d’innovació, en el qual s’oferirà un servei d’acompanyament i consultoria en processos d’innovació: 30.000 euros.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.