L’Ajuntament de Reus finançarà un “pas de ciutat” sota la via del tren per garantir els accessos a la futura estació de Bellissens

L’Ajuntament de Reus finançarà el projecte i la construcció d’un “pas de ciutat” sota la via del tren com a projecte complementari a la construcció de l’estació de Bellissens. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldesa, Noemí Llauradó; i el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, han comparegut en roda de premsa aquest dilluns 15 de març per informar del compromís municipal i de la darrera hora de les negociacions amb Adif per a la construcció de la futura estació de trens. Els dos temes s’han tractat en la darrera reunió de la comissió municipal de seguiment d’infraestructures, integrada per representants del Govern de Reus i del grup municipal socialista que va tenir lloc el passat divendres.

L’Ajuntament de Reus es farà càrrec en les properes quatre anualitats (2021-2024) de la inversió aproximada d’entre 1,3 i 1,8 milions d’euros de la redacció del projecte i posterior construcció d’un pas soterrat que garanteixi l’accessibilitat a la futura estació de trens als dos costats de la via.

El “pas de ciutat” complementarà la futura estació, que el govern de l’Estat preveu estigui enllestida en un termini aproximat de 4 anys. Adif té previst iniciar els tràmits per a la licitació de la redacció del projecte durant els primers mesos d’aquest any.

La comissió municipal de seguiment d’infraestructures va donar divendres passat el vist-i-plau a la formalització d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i Adif que prevegui la licitació complementària del projecte del pas inferior en la licitació de la redacció del projecte de l’estació.

El futur “pas de ciutat” ha de garantir l’accessibilitat a la nova estació de trens als dos costats de la via, i, alhora, ha de donar continuïtat i consolidar l’eix urbà que connectarà de nord a sud les dues estacions de ferrocarril de la ciutat.

L’impuls de l’estació de Bellissens és fruit del consens i de la col·laboració entre els governs de Reus, de Catalunya i de l’Estat. Es tracta d’un servei de referència, que ha de donar cobertura a la zona sud de la ciutat, l’Hospital, la URV, el polígon Tecnoparc, etc…, una zona de gran potencial i creixement.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.