L’Ajuntament de Reus posarà en servei dos nous punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctriques

L’Ajuntament de Reus continua ampliant la xarxa pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics amb la propera instal·lació de dos nous punts ràpids de recàrrega de 50 kW. Recentment han sortit a exposició pública els projectes executius per a la instal·lació dels dos nous punts ubicats a la plaça de l’Estació i al Carrer de Jaume Vidal I Alcover, proper a l’estació d’autobusos de Reus.

En el cas del punt de recàrrega de la plaça de l’estació, la nova instal·lació substitueix un punt de recàrrega del tipus convencional i que es reubicarà a un punt per determinar per a continuar donant servei.

Un cop aprovat el projecte executiu es procedirà a l’adjudicació de l’obra civil i la instal·lació elèctrica per la posada en funcionament de les dues instal·lacions. L’execució de la instal·lació comprèn una durada d’uns 15 dies laborals a partir de la data d’adjudicació de l’obra. La previsió és que els dos nous punts puguin entrar en funcionament la propera tardor.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha posat de manifest que l’Ajuntament de Reus “continua incentivant la mobilitat elèctrica no només facilitant una infraestructura de punts de recàrrega per a vehicle elèctric de les més potents de Catalunya sinó també amb incentius fiscals com la bonificació de la quota de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica dels vehicles amb motor elèctric o el suport a la comercialització d’aquests vehicles amb iniciatives com la mostra Velèctric”.

Xarxa pública municipal

Amb la incorporació dels dos nous punts de càrrega ràpida, la xarxa pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, que gestiona Reus Mobilitat i Serveis, oferirà 16 estacions i podrà donar servei simultani a 32 vehicles. 4 d’aquests punts seran de recàrrega ràpida. En concret, els ubicats a la plaça de la Llibertat, la Riera Miró i els dos nous, a l’estació de trens i a l’estació d’autobusos.

Des de l’1 de juliol de 2020 els punts de recàrrega ràpida de la xarxa municipal per a vehicles elèctrics van passar a ser de pagament. El pagament correspon a 0,19 euros/Kwh i s’aplica a totes les recàrregues, a qualsevol hora i qualsevol dia de la setmana. El pagament s’ha de fer a través de l’app APARCAR –els usuaris han de donar d’alta el vehicle elèctric– i en funció de l’energia consumida un cop s’acabi la recàrrega.A la resta d’estacions per a vehicles elèctrics, la recàrrega continua sent gratuït

 Al Geoportal, el mapa de serveis de Reus, es poden consultar tots els punts de recàrrega de vehicle elèctric a la ciutat, tant de titularitat pública com privada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.