L’Ajuntament de Salou habilitarà 554 places d’aparcament dissuasiu per facilitar l’accés al municipi


També s’adequarà una quarta zona de pàrquing davant de l’estació provisional de ferrocarril, amb estacionament per a autobusos i taxis, i per a càrrega i descàrrega de persones

L’Ajuntament de Salou habilitarà 554 places d’aparcament dissuasiu, per tal de facilitar l’accés al municipi. D’aquestes, un total de 324 places seran de nova creació. La inversió per a tots els apartaments ronda els 700.000 euros.

Així, el municipi comptarà amb tres zones d’aparcament dissuasiu: al carrer Pompeu Fabra; al c. del Pont dels Estanyets; i al c. Joan Fuster. També s’adequarà una quarta zona de pàrquing davant de l’estació provisional de ferrocarril, amb estacionament per a autobusos i taxis, i per a càrrega i descàrrega de persones.

Cal recordar que el Consistori va aprovar, l’any passat, el  pressupost d’inversions pel període 2020-2023, el qual contemplava diverses actuacions a portar a terme, però arran de la COVID-19 es va haver de refer i de reestudiar. Tanmateix, dins d’aquesta reestructuració del pressupost, es van mantenir les actuacions que estan previstes en el Pla de Mobilitat, actualment a tràmit, relatives a una sèrie d’aparcaments dissuasius.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “la nostra voluntat és equipar la ciutat amb un major nombre de places d’aparcament públic, per tal de facilitar l’accés a aquelles persones que venen a visitar-nos i a gaudir del municipi”. L’alcalde també ha manifestat que és essencial “descongestionar el centre i la zona turística de vehicles, per poder aconseguir un municipi més sostenible i amb major qualitat de vida”. Així mateix, Granados posa èmfasi en el fet que “recuperarem més espai per a les persones”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, ha assegurat que “des del departament de Serveis Territorials, hem apostat per habilitar pàrquings ben dotats a les zones perifèriques del municipi, amb les condicions òptimes perquè la ciutadania hi pugui aparcar el seu vehicle i desplaçar-se, a peu, cap a les zones més cèntriques”.

Cal dir que el tema de l’aparcament era un dels més importants per resoldre al municipi de Salou. D’aquí ve la decisió de crear aparcaments dissuasius, als efectes d’evitar la circulació d’un menor nombre de vehicles pel centre de la ciutat, generant, a la vegada, més espai per a vianants.  

Quatre aparcaments dissuasius

L’Ajuntament de Salou amplia el pàrking del costat nord del c. Pompeu Fabra, a l’alçada entre els carrers Pau Vila i Priorat, que comptarà amb un total de 140 places. Fins ara, aquest pàrquing comptava amb 110 places, que s’han augmentat a un total de 140, amb 5 més reservades per a mobilitat reduïda, i 11 per a motocicletes. A data actual, només falta posar la il·luminació, que es preveu que es dugui a terme durant la primera quinzena de setembre.

Anteriorment, hi havia un aparcament posat en un solar de titularitat municipal de 3.000 metres quadrats. L’actuació que s’ha dut a terme ha estat asfaltar-lo, marcar les places d’aparcament i il·luminar-lo; i, en un futur, s’ampliarà en base a uns terrenys que s’incorporaran, obtinguts per cessió pel Càmping La Unión.

Així mateix, s’amplia el pàrquing situat al carrer Pont dels Estanyets, entre el c. Berlín i el c. París, que ja comptava amb 127 places. L’aparcament existent comptarà, per tant, amb un total de 190 places, amb 6 places per a mobilitat reduïda i 3 per a motocicletes. Resta pendent posar la il·luminació, una actuació prevista, també, per la primera quinzena de setembre. A finals de setembre es creu que ja estarà fet.

L’Ajuntament també està creant un nou aparcament al carrer Joan Fuster, entre la rotonda amb l’Avinguda dels Països Catalans i l’autovia Salou-Reus, davant de l’Hotel Regina. Són 224 places totalment noves per a cotxes i 8 per a mobilitat reduïda. Està previst asfaltar a finals de setembre, i es preveu que la primera quinzena d’octubre es pot tenir resolt. Es tracta d’uns terrenys de titularitat municipal, en els què, finalment, s’ha decidit fer l’aparcament dissuasiu que es preveu que sigui de molta utilitat, perquè està relativament a prop de la plaça Europa i a prop, també, del Passeig Jaume I.

Serà un aparcament molt útil en el moment en què es puguin fer els traspassos per l’actual traçat del ferrocarril, permetent la connexió de la part nord del municipi, amb la zona del Passeig Jaume I i la platja.

Finalment, s’adequarà un darrer aparcament a l’Estació provisional de FFCC Salou-PortAventura, al carrer Joan Fuster, entre els c. de Santiago i Josep Pla. Es tracta d’un aparcament per a autobusos i taxis, i per a càrrega i descàrrega de persones. Pel que fa als vehicles privats, la zona disposa de suficient espai d’aparcament per poder absorbir la demanda dels usuaris del ferrocarril. A finals d’octubre estarà llest aquest aparcament, tenint en compte que tota l’actuació va en paral·lel a les obres que està realitzant ADIF.

Cal dir que ADIF, en la seva proposta d’estació definitiva, farà una gran zona d’estacionament, per la qual cosa, ara per ara, a l’estació provisional les places d’aparcament que es faran seran suficients.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.