L’Ajuntament encarrega l’estudi per a la reforma del parc de Sant Jordi

L’Ajuntament de Reus ha encarregat la redacció d’un «Pla d’Actuació al Parc de Sant Jordi», el document que ha de plantejar la reforma de l’espai i el seu entorn immediat (la plaça de l’Univers, l’avinguda de Sant Jordi, el carrer del General Moragues i el carrer Antoni Gaudí). L’encàrrec s’emmarca el compliment del Pla d’Acció Municipal, que preveu en l’àmbit de “Potenciar els parcs i les grans àrees verdes de ciutat”, l’acció de “Plantejar la reforma del Parc de Sant Jordi”.

Marina Berasategui, regidora d’Urbanisme i Mobilitat, afirma que el pla que s’encarrega és “un document tècnic que ens ha de servir per reflexionar sobre com ha de ser el parc del futur i concretar-ne les actuacions necessàries”. El document  ha d’incloure un avantprojecte per a la implantació d’un espai escènic a la plaça d’Anton Borrell.

L’àmbit del pla d’actuació té una superfície aproximada de 21.098 m2.

El contingut del Pla d’Acció serà:

  • Diagnosis: Anàlisi de la situació actual del parc.
  • Estudi d’accessos i límits: Repensar els accessos i els actuals límits del parc: El Pla pretén repensar la integració del verd a la trama urbana, tot generant i enfortint els vincles amb la ciutat.
  • Estudi de la connectivitat longitudinal i transversal: Abordar la connexió accessible entre l’avinguda de Sant Jordi i el carrer d’Antoni Gaudí, actualment resolta amb un sistema d’escales i una rampa reconsiderables. També s’estudiarà el recorregut accessible entre la plaça de la Llibertat i la plaça de l’Univers, tant interior com exterior al Parc.
  • Estudi per a la implantació d’un espai escènic: Avantprojecte, amb estudi previ d’alternatives, per a la implantació d’un espai escènic a la plaça d’Anton Borrell.
  • Detecció d’altres punts d’actuació i propostes de millora: Identificació d’altres punts d’actuació i concreció de les respectives propostes de millora.
  • Anàlisi econòmica d’inversió: Auantificació econòmica de totes les accions a dur a terme.

El relació al nou espai escènic, el pla de preveurev els requisits següents:

  • Usos: Espai multifuncional a l’aire lliure apte per a espectacles programats (i d’altres d’espontanis) de música, dansa, teatre… Un espai molt versàtil que tingui en compte els usos actuals del parc (actes de la Festa Major, implantació del circ…) i també els usos futurs (actes culturals de les escoles, de les nombroses entitats culturals de la ciutat…). Haurà de continuar sent un parc i no un auditori (espai àgora de trobada el més natural possible.
  • Accessos: L’espai escènic ha de poder tancar-se davant certs esdeveniments, però ha de seguir sent públic i obert en absència d’actuacions i permetre l’expressió espontània de la ciutadania.
  • Programa: L’espai escènic ha de comptar amb condicions arquitectòniques favorables per a la promoció de la cultura des de l’espai públic. Ha d’incloure una dotació mínima de serveis (lavabos públics, un petit magatzem i un camerino) amb un sostre màxim de 150m² i la connexió a les instal·lacions de clavegueram, aigua potable, electricitat, telecomunicacions…
  • Preexistències: Es recomana conservar l’arbrat en bon estat, a diferència de la pèrgola amb els serveis actuals que és enderrocable i esdevé emplaçament de projecte.

L’encarrec d’assistència tècnica té un import de 14.080 euros.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.